Erdogan om Eurovision: ”Existentiellt hot”

Årets upplaga av Melodifestivalen fick stor uppmärksamhet av två anledningar: protester mot Israels deltagande, samt de politiskt korrekta ”ickebinära” artisterna. Nu uttalar sig Turkiets president Erdogan om tävlingen och kallar tillställningen för en ”trojansk häst”.

Årets upplaga av Melodifestivalen (på engelska Eurovision), som gick av stapeln i Malmö, fick stor uppmärksamhet på grund av de omfattande protesterna mot Israels deltagande i tävlingen. Men det uppmärksammades även skandalösa inslag i tävlingen, som fick kritik för sin dekadenta och nedbrytande framtoning.

Framförallt var det bidragen från Irland och Schweiz som stack ut, eftersom artisterna Bambie Thug (Irland) och Nemo (Schweiz) kallade sig ”ickebinära” (en könsuppfattning som innebär att man identifierar sig ”bortom man och kvinna”).

Bambie Thug hade rent sataniska inslag när hon och hennes dansgrupp klädde sig som demoner, samt att hon uppträdde på ett pentagram under sitt framförande. Nemo, som vann tävlingen, hyllas av etablissemanget som den ”första ickebinära personen att vinna Eurovision”.

Bambie Thug under sitt framträdande på Melodifestivalen. Skärmavbild: Youtube/ Eurovision Song Contest
Bambie Thug under sitt framträdande på Melodifestivalen. Skärmavbild: Youtube/ Eurovision Song Contest

”Trojanska hästar”

Melodifestivalen får alltmer kritik för sina nedbrytande inslag, där mycket handlar om att bryta ned olika normer till förmån för HBTQ-lobbyn. En som reagerar starkt på detta är Turkiets president, Recept Tayyip Erdogan, rapporterar Associated Press (AP).

På sådana tillställningar har det blivit omöjligt att träffa normala människor, sade Erdogan enligt AP. Turkiet har inte deltagit i Melodifestivalen sedan 2012, just med anledning av den HBTQ-propaganda som fyller tillställningen.

– Vi inser ännu mer att vi fattade det rätta beslutet när vi hållit Turkiet utanför den här skamlösa tävlingen de senaste 12 åren, fortsatte han och kallar årets deltagare för ”den sociala korruptionens trojanska hästar.

”Skaffa fler barn”

Uttalandet sker i anslutning till uppgifter om att de turkiska födelsetalen låg på 1,51 barn per föräldrapar. För att få till en ökande befolkning behöver föräldrapar i genomsnitt skaffa minst tre barn: två som ersätter föräldrarna när de där och ett som innebär att befolkningen ökar. Detta kallar Erdogan för ett ”existentiellt hot”.

Även i Europa har detta varit ett problem, men nu höjs röster mot utvecklingen. Bland annat har påven Franciskus uppmanat européer att skaffa fler barn, samtidigt som han går till hård attack mot genusideologin (som utgör grunden för de ”ickebinära” identiteterna).

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter