Erfaren skådespelare tar ställning mot Amazon

Amazon anses av många vara ett av de främsta företagen i ”den nya ekonomin”. Företagets metoder för att nå tillväxt och vinst är dock gamla och beprövade: hårt utnyttjande av de anställda och köpslående med politiker. Nu tar protesterna fart världen över och i USA är det en erfaren skådespelare som stöttar protesterna.
Robert Duvall, en erfaren skådespelare
Robert Duvall tar ställning mot Amazon. Foto: Wikipedia/ Samantha Quigley/American Forces Press Service

Fox Business rapporterar om protesterna mot Amazons tilltänkta datacenter i Warrenton i den amerikanska delstaten Virginia. Lokalpatrioten och skådespelarveteranen Robert Duvall (känd från bland annat Gudfadern, Apocalypse Now och Örnen har landat) är en av dem som protesterar. Liksom många andra ser han den kommande miljöförändringen, som datacentret kommer innebära, som det största problemet.

På ett möte om datacentret var den 92-årige skådespelaren en av talarna som argumenterade emot projektet.

Ökade protester den senaste tiden

Frihetsnytt har redan haft anledning att ta upp nyhetsämnet Amazon. Bolaget har hyllats som en grundpelare i ”den nya ekonomin”. Kritiken mot Amazon har dock växt efterhand – bland annat tillämpar företaget ett stenhårt utnyttjande av sina anställda med dåligt säkerhetstänk som toppen av sin respektlöshet. För närvarande är uppmärksamheten på Amazons datacenter, som många politiker konkurrerar om att få till sina länder och orter.

Storföretag och teknikjättar i Sverige

Svenska politiker ägnar mer eller mindre obegränsat med tid och ansträngning till uppgiften att försöka få teknikjättar till Sverige. Nyttan för Sverige och etableringsorterna är liten, eftersom bolagen får skattelättnader och rabatterade elpriser trots elkrisen. Sannolikt handlar det om att många svenska politiker vill göra intryck på utlandet, med prestige som främsta drivkraft snarare än en förnuftig industripolitik till nytta för Sverige.

Investerarveteranen Harald Mix är en av dem som pekat ut den bristande nyttan för Sverige med många svenska politikers irrationella drift att locka olönsamma, energislukande prestigeinvesteringar till landet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter