Ericsson och BT i nytt samarbete för att bygga privata 5G-nätverk i Storbritannien

5G-nätverket och Internet of Things ska bli möjligt i Storbritannien genom nytt miljonavtal mellan brittiska telekombolaget BT och svenska Ericsson

Den korrupta svenska telekomjätten Ericsson har ingått ett nytt partnerskap med British Telecom, BT, värt flera miljoner kronor. Tillsammans ska de båda telekombolagen bygga ut privata 5G-nätverk åt företag över hela Storbritannien, vilket gör det möjligt för dem att implementera Internet of Things, IoT, och annan teknik.

Privata 5G-nätverk speglar offentlig 5G, men trådlös anslutning är begränsad till en grupp enheter i ett dedikerat utrymme, såsom en fabrik, en hamn eller ett universitetsområde, där 5G:s säkerhet och ultralåga latens kan utnyttjas fullt ut i tilläggstjänster.

Företagen sa att kontraktet kommer att göra det möjligt för BT att sälja nästa generations mobilnätsteknologi till företag och organisationer inom sektorer som tillverkning, försvarsektorn, utbildning, sjukvård, transport och logistik.

Marc Overton, verkställande direktör för BT:s division X, Enterprise, sa att det brittiska företaget samarbetade med svenska Ericsson, världsledare inom 5G-teknik, både för att distribuera och driva nätverken, och även applikationerna i dem.

”Till skillnad från ett offentligt nätverk kan ett privat 5G-nätverk konfigureras efter ett specifikt företags behov, såväl som efter individuell plats” sa Overton i ett uttalande. Han tillade att nätverket skulle kunna utgöra grunden för att lägga över andra nya teknologier som IoT, artificiell intelligens, AI, virtuell verklighet, VR, och AR, förstärkt verklighet.

Overton nämnde även att 5G blir den tekniska plattformen för massövervakning enligt kinesisk modell där 5G-anslutna övervakningskameror med ansiktsigenkänningsfunktioner spårar medborgarna i realtid.
– Vi är nu inne i fas två av projektet och detta omfattar olika användningsfall som artificiell verklighet för fjärrunderhåll, samt förbättrad video-AI-analys vid övervakning med kameror och drönare”, sa Overton.

Enligt det nya avtalet kommer Ericsson att bygga 5G-nät på specifika platser som stora köpcentrum, arenor och hamnar i Storbritannien. Enligt en prognos från MarketResearch.com förutspås att implementeringen av 5G-privata nätverk kommer att öka exponentiellt mellan åren 2021 och 2028 med en genomsnittlig takt på 40 procent per år.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter