Erkänner svek kring elstödet

Ebba Busch medger att regeringen brutit sitt löfte

I SVT:s 30 minuterfår energi- och näringsministern, tillika Kristdemokraternas (KD) ledare, Ebba Busch frågor om det uteblivna högkostnadsskyddet för elpriser. Trots att de tre regeringspartierna Moderaterna, KD och Liberalerna innan valet lovat att det skulle träda i kraft 1 november, verkar det nu som att det kan komma att införas i februari.

På en direkt fråga från programledarna tvingas Busch att erkänna att regeringen brutit det löfte man gett sina väljare innan valet.

På frågan om varför så blivit fallet svarar ministern undvikande att den nya planen, som presenterades på regeringens presskonferens under onsdagen, skulle vara bättre än den gamla. Detta trots att det var samma partier som tog fram den gamla planen.

Den nya, ”förbättrade” planen innebär mindre pengar i stöd, med hänvisning till att man då både hjälper hushållen och inte ”eldar på ekonomin”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter