Etablerad media uppmärksammar S-märkta trollkonton

Det har varit ett omfattande mediedrev kring Sverigedemokraternas ”trollkonton”. Nu avslöjar Aftonbladet att också Socialdemokraterna använt sig av liknande typer av trollkonton. Påståendena har dock redan publicerats tidigare av Samnytt.

Den senaste tiden har det var ett omfattande drev mot Sverigedemokraternas anonyma konton. Alternativmedia har dock kunnat avslöja att även Socialdemokraterna på ett liknande sätt ägnar sig åt trollkonton. Nu börjar uppgifterna också publiceras i etablerad media.

Socialdemokratiska trollfabriker

Efter det omfattande mediedrev som funnits mot Sverigedemokraternas anonyma konton har det noterats att också Socialdemokraterna på ett liknande sätt använder anonyma konton.

Samnytt kunde i en omfattande granskning visa att Socialdemokraterna drev flera anonyma Facebook-sidor genom bolaget AiP Media Produktion AB, som också driver en av Socialdemokraternas partitidningar.

Det rör sig om Facebook-sidorna ”Sverige inför verkligheten” och ”Samtidigt i Sverige”, som under anonym flagg riktar hård kritik mot regeringen och dess företrädare. För att få veta vem som ligger bakom måste man dels läsa det finstilta och dels vet vad AiP Media Produktion AB är för något, vilket knappast är allmän kännedom. Tidigare var det ännu svårare att få reda på vem som avsändaren.

Partiet har dessutom lagt över fem miljoner kronor på att marknadsföra inlägg från sidan, vilket framgår av data som Facebooks ägare Meta tillhandahåller.

Aftonbladet gör samma avslöjande

Nu visar det sig att Aftonbladet publicerar i stort sett samma avslöjande som Samnytt publicerade redan 17 maj. Deras granskning utgår från precis samma sociala medier-konton och summan om fem miljoner bekräftas också.

Ingenstans nämns dock att Samnytt redan gjort samma avslöjande.  

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

 1. (S) är ingenting annat än en maffia .
  Partiet har helt förlorat sin legitimitet.

  Tänk bara på självgode dryge Tobias Baudin…
  en så genuint otrevlig figur…
  Eller Mona Sahlin…minns ni hennes tillgjorda ” söderböna ” snack..–Patetiskt !!

  Att tala vårdat och artikulerat är alltså negativt i sossekretsar…det säger dock en del av deras väljare. ( totalt rubbade )🤣

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter