Etablissemanget rasar – efter Farages uttalanden

Brexit-profilen Nigel Farage har i dagarna kritiserats skarpt av etablissemanget efter uttalanden om Ukraina och Ryssland – som han postade på X för två år sedan. Farage förklarade i dagarna i en intervju att han anser att västvärlden provocerade fram kriget.
Vill inte spela den ryske presidenten Vladimir Putin i händerna. Foto: Wikipedia /The Presidential Press and Information Office
Vladimir Putin. Foto: Wikipedia/The Presidential Press and Information Office

Fler och fler kända politiker träder fram och säger att västvärlden provocerade fram ett krig i Ukraina. Under morgonen kunde Frihetsnytt rapportera att USA:s tidigare president Donald Trump sagt att Joe Biden ”sagt helt fel saker” innan invasionen och att det aldrig hade blivit något krig om han själv hade varit president.

Nu uppmärksammar BBC att Brexit-profilen Nigel Farage är inne på samma linje. För två år sedan postade Farage ett inlägg på X där han skrev att Rysslands invasion av Ukraina var en direkt konsekvens av ”EU:s och Natos expansion”.

Etablissemanget rasar

Det var i en intervju med BBC som Farage nyligen ombads att förklara sina uttalanden. Farage står fast vid sina åsikter, och säger att kriget provocerades fram av västvärlden. Han säger dock att kriget i grunden ”är Putins fel”, men att EU och Nato gav Vladimir Putin en anledning att säga till det ryska folket att västvärlden är ute efter Ryssland.

Uttalandena har fått det samlade etablissemanget att rasa, enligt BBC. Partiet Labours försvarstalesperson John Healey säger att Farages uttalanden gör honom ”olämplig” att inneha en politisk position i Storbritannien. Han får medhåll av Natos tidigare generalsekreterare Lord Robertson som anser att Farage sprider Kreml-propaganda.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

4 KOMMENTARER

  1. Typiskt att etablissemanget undviker att argumentera emot i sak. Utan saklig kommentar klassificerar de det rätt av som Kreml-propaganda. I sådana fall av beteende som är oerhört vanligt numera, så finns det bara ett förhållningssätt: Om de hade kunnat gå emot i sak så hade de gjort det, eftersom det är det mest effektiva sättet att få tyst på någon som har fel. Att de inte gick emot i sak, kan därför tolkas som att de inte kunde gå emot i sak, eftersom det som (i detta fall Farage framförde) stämmer med faktiska omständigheter.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter