Etablissemanget rasar när Trump återvänder i triumf

Händelserna den 6 januari 2021 har använts flitigt av det politiska etablissemanget för att försöka sänka Donald Trump. När han återvänder till platsen i triumf får det motståndarna att rasa. Detta sker i anslutning till en viktig dag för presidentkandidaten.

Det blev en triumfartad torsdag för den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump när han anlände till huvudstaden Washington DC. På agendan stod att möta kongressledamöter för det republikanska partiet i kongressbyggnaden.

Återvänder till omtalad plats

Detta tog honom till en plats han inte besökt på 3,5 år: Capitol Hill. Denna plats har blivit flitigt uppmärksammad i media eftersom det var där, i samband med ett tal som Trump höll för sina anhängare, som dessa tog sig in i kongressbyggnaden den 6 januari 2021. Exakt vad som hände är omtvistat, men etablissemanget driver stenhårt påståendet att Trump försökte störta demokratin, genom att störa invigningen av Joe Biden som president.

Trump-anhängare utanför kongressbyggnaden den 6 januari 2021. Foto: Wikipedia/ Tyler Merbler
Trump-anhängare utanför kongressbyggnaden den 6 januari 2021. Foto: Wikipedia/ Tyler Merbler

Trots att Trump uppmanade till fredliga protester och att han hade lämnat platsen när den påstådda ”stormningen” inträffade, står han åtalad för uppvigling. Av de fyra åtal som makten riktat mot honom, är det detta åtal som kan hota hans presidentkandidatur. Under primärvalen försökte ett par delstater hindra honom från att ställa upp, med hänvisning till åtalet.

I och med att han inte blivit dömd tvingades delstaterna backa från sina förbud. Just nu behandlar USA:s högsta domstol frågan om han omfattas av åtalsimmunitet, eftersom han fortfarande var president vid det tillfället. Som det ser ut nu kommer frågan inte att prövas innan valet och om Trump blir vald kan han benåda sig själv.

Politisk korrekt ilska

Att Trump var på plats vid Capitol Hill har retat upp etablissemanget. Den Trumpfientliga tv-kanalen CNN publicerade en irriterad artikel där man hävdar att de närvarande republikanerna ”kapitulerade” inför honom. Joe Biden passade på att publicera en ny kampanjfilm, där Trump anklagas för att ha uppviglat till våldsamheter.

Togs emot som hjälte

Etablissemangets ilska verkar inte ha påverkat Trump eller de politiker han träffade. Dessa tog emot honom som en hjälte och han fick många hjärtliga hälsningar, rapporterar Associated Press (AP). Alla ska ha varit imponerade över den energi och vänliga attityd som han uppvisade på plats.

De passade även på att sjunga ”Happy birthday” för Trump, med anledning av att han fyller 78 år under fredagen, den 14 juni.

Mötet var en otroligt viktig del för Trump valkampanj, eftersom det innebar att han samlat det republikanska partiet bakom sig.

De som trodde att den här presidenten skulle sänkas av en skenrättegång… det ger honom bara ännu mer energi. Donald Trump krossar det här valet, sade kongressledamoten Tom Emmer, enligt AP.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter