Etablissemanget slår till mot Scott Ritter

Den tidigare vapeninspektören för FN i Irak, Scott Ritter, är en uttalad kritiker av den amerikanska utrikespolitiken. Nu försöker etablissemanget tysta honom. USA under Joe Biden påminner mer och mer om Sovjetunionen, enligt en av Ritters vänner.

Den amerikanske opinionsbildaren och före detta FN-inspektören Scott Ritter har fått känna av hur friheterna inskränks i USA. När han skulle gå ombord på ett flygplan i USA för att åka till en konferens i St. Petersburg, Ryssland, blev han stoppad av personalen. De tvingade honom att gå av planet och tog ifrån honom hans pass.

Detta berättar Larry Johnson, en av de som kommer tala på konferensen i Sankt Petersburg. Att han blivit av med sitt pass innebär att det blir omöjligt för honom att kunna lämna landet.

”Det här är illegalt”

Det som gjordes mot Scott är illegalt, säger Johnson som fortsätter med att betona att passet enbart får tas under tre omständigheter: han är misstänkt för grov kriminalitet; han har obetalda skatter; på order av rättsväsendet, om det pågår en utredning mot honom.

Det här agerandet förekom i Sovjetunionen, under kommunisttiden. Jag har levt tillräckligt länge för att se min egen regering bete sig som om den leddes av Leonid Brezjnev eller Jurij Andropov. Istället har vi Joe Biden.

Detta var dock ett dumt agerande, enligt Johnson, eftersom det kommer leda till att Ritter får ännu mer uppmärksamhet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter