Etablissemangsjournalist får känna på sina egna metoder

Oisín Cantwell blir själv uthängd

Efter att ha publicerat en uthängning som resulterade i bombhot, får journalisten Oisín Cantwell känna på hur det känns när ens adress hängs ut. Men han vill inte stå för sin artikel när han konfronteras.
Kent Ekeroth
Kent Ekeroth. Foto: Wikipedia/ Frankie Fouganthin

Den 13 oktober hängdes medieprofilen Kent Ekeroths nya bostad ut av Aftonbladet-journalisten Oisín Cantwell. På grund av sin politiska roll som sverigedemokrat och medarbetare på Samnytt, har Ekeroth en omfattande hotbild mot sig från aktörer som är fientliga mot yttrandefrihet.

Han har under lång tid fått ha livvaktsskydd och hemlig adress av just den anledningen. Men i oktober slog Aftonbladet upp en stor artikel, signerad av Cantwell, där journalisten hängde ut Ekeroths nya adress, samt filmade både utanför och inne i fastigheten.

Kort efter uthängningen fick Ekeroth ta emot hot om bombdåd, misshandel och mord, vilket gjorde att han inte kunde bo kvar på adressen, berättar Samnytt.

Vill skrämma folk till tystnad

Att hänga ut oliktänkande är en återkommande metod som används av etablissemangsmedia. Syftet är inte sällan att karaktärsmörda den utpekade och få denne att lämna sina uppdrag och hålla tyst. I de fall det inte räcker med att hänga ut personen för att få tyst på denne, så går media ett steg längre och hänger ut bostad och arbetsplats, för att sabotera personens privatliv.

Förhoppningen är då att denne ska bli avskedad och utsättas för hot och attacker i det egna hemmet. Sällan har media, framförallt Expressen och Aftonbladet, haft några problem att samarbeta med vänsterextrema underrättelsetjänster som Expo och Researchgruppen, som i sin tur har kopplingar till våldsvänstern, däribland AFA som är en terrororganisation.

Blev själv uthängd

Men Cantwells metod skulle snart komma att användas mot honom. Journalisten Christian Peterson, som granskar extremvänstern, sökte upp Cantwell utanför hans bostad för att konfrontera honom om uthängningen.

I en video på Exakt24 får man se hur Peterson försöker få svar från Cantwell om hur han ställer sig till att offer för hans uthängningar drabbas av bombhot.

På kommentaren att Cantwell och Aftonbladet gärna avkräver svar från andra, men själva är tysta vid kritiska frågor är det enda svaret ett surt Du får tala med ansvarig utgivare. Peterson påtalar då att Cantwell skrivit under artikeln med eget namn och borde kunna stå för innehållet och dess konsekvenser, vilket ignoreras av Aftonbladet-profilen.

Även Ekeroth intervjuas i klippet och han påtalar det enorma hyckleriet inom media. Skulle något liknande det som hände Ekeroth drabba en etablissemangsjournalist skulle det skrikas högljutt om hot mot demokratin.

I filmen syns även gatunamnet och numret till Cantwells adress. Det återstår nu att se om uthängningar av andra kommer att vara lika intressant nu när man själv blivit drabbad.

”Blir helt chockade”

Christian Peterson. Foto: Svenska Bok- & Mediemässan

Frihetsnytt har varit i kontakt med Christian Peterson om konfrontationen med Cantwell.

Gammelmedias journalister sitter på höga hästar och är inte vana att bli granskade. De kräver alltid svar från personer som de granskar men ger aldrig några svar själva. När de blir granskade blir de helt chockade och vägrar svarar på några frågor. Det är rätt att vända på det och granska de som granskar. Det är inte rimligt att de kan skada andra personer utan att få stå till svars för det”, säger Peterson till Frihetsnytt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter