EU bedriver utpressning mot Ungern

Ska Ungern få stöd måste de lyda EU oavsett vad folket tycker

EU har problem med att de inte anser att Ungern är tillräckligt demokratiskt och villkorar därför det stödpaket som landet skulle ha erhållit med att de får pengarna om de gör som EU säger.

EU har länge anklagat Ungern för att inte ha ett demokratiskt styre (enligt EU:s definition av begreppet) trots att de flesta ungrare verkar väldigt nöjda med sina ledare, då de så sent som i våras åter röstade fram premiärminister Viktor Orbán med regeringskoalitionen Fidesz-KDNP. Styret är alltså folkvalt till skillnad mot EU-kommissionen.

Men det bryr sig inte EU om. Nu kräver de att Ungern ska gå med på att genomföra en del reformer för annars hotar man att dra in det ekonomiska stöd som behövs för att få balans i den sviktande ungerska ekonomin. Om Ungern går med på EU:s krav kan de få 15 miljarder euro, annars inte. Kraven mot Ungern rör områdena migration, hbtq-rättigheter och att öka självständigheten hos landets domstolar och antikorruptionsorgan.

Sanktioner som hotar ungrarna i vinter

Här handlar det alltså om att förvägra ett av unionens medlemsländer sitt självstyre under utpressning. Gör ni inte som vi (EU) säger så får ni inga pengar, helt enkelt, och detta helt oavsett att det ungerska styret är folkvalt, till skillnad mot i exempelvis Sverige, och att befolkningen är nöjd.

De globalistiskt styrda EU-medlemmarna drar sig inte för att införa sanktioner mot de som inte rättar in sig i ledet och att ha minsta egen vilja som nation i EU fungerar inte. Det här kan liknas vid ett försök att svälta Ungern till underkastelse. Antingen går Orbán med på kraven och får pengarna, eller så orsakar man en situation för det ungerska folket som är så svår att folk kommer kräva hans avgång.

Ungern diskuteras på Brysselmöte idag

Idag möts ministrar i Bryssel för att diskutera frågorna om Ungerns uteblivna stöd och de påstådda bristerna gällande rättsstaten och demokratin.

Källor har uppgett till Reuters att det inom EU-kommissionen råder en känsla av stolthet över de stora liberala eftergifter man kunnat kräva av Orbán för att ”hjälpa” landet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter