Finanseliten: Bygg om ditt hus enligt våra klimatkrav – eller hyr det av oss

De flesta kriser som framtvingas av finanselilten handlar om att öka kontrollen över medborgarna – även klimatkrisen. Senaste EU-direktivet kommer att driva miljoner från sina småhus och bostadsrätter – eller tvinga dem att sälja bostaden till finansaktörer, bygga om dem för pengarna och hyra dem tillbaka.

Att covidkrisen med sina vaccinpass och reseförbud handlade om kontroll har de flesta lagt märke till. Ett annat elit-tema, digitala centralbanksvalutor, som påstås behövas för att rädda oss från gangstrar och terrorister är enligt både Forbes och Frihetsnytt i själva verket ägnade att utöka kontrollen av laglydig medborgare och utsläcka av människans finansiella självständighet. Nu ska även den så kallade klimatkrisen som härjar i massmedierna användas för ett bakomliggande syfte – att fördyra boendet på landsbygden och därmed bidra till den avfolkningsplan som ingår i elitens Agenda 2030.

Enligt ett förslag till direktiv som nyligen presenterades av EU-kommissionen ska de europeiska staterna införa ett nytt energimärkningssystem för att klassificera varje lands bostäder. Alla småhus och lägenheter kommer att klassas från A till G. De 15 % minst energieffektiva bostäderna kommer att placeras i kategori G och måste senast 2030 energimässigt uppgraderas till minst kategori F. År 2033 måste alla bostäder energimässigt uppgraderas till minst grupp E.

Hela denna övning beror på att EU bestämt sig för att våra länder senast år 2050 ska ha en ”klimatneutral ekonomi” – något som alltfler klimatforskar påpekar att vi redan har, efterom vi inte kan påverka klimatet i någon större utsträckning hur mycket vi än vill.

Mikkel Høegh, kontorschef på Jyske Bank, står upp för sina kunder istället för eliten. Foto Jyske Bank

Hur ekonomiskt EU:s beslut kommer att vara för den enskilde medborgaren och hans familj har kommissionens tjänstemän inte räknat ut.

Ingen svensk bank eller annat institut har haft tid att beräkna konsekvenserna för dem som ska betala för de klimatsmarta ombyggnaderna. Men det har en dansk bank, Jyske Bank, gjort.

800 000 danska familjer drabbas

EU:s beslut kommer enligt banken att tvinga 800 000 danska familjer att uppgradera sina bostäder – både lägenheter och småhus. Detta kommer att få allvarliga konsekvenser, enligt flera experter. Framförallt blir det dyrt. De 800 000 familjerna kommer att behöva spendera 120 miljarder danska kronor under de kommande åren för att renovera sina hem, det vill säga i genomsnitt 225 000 svenska kronor per småhus eller lägenhet. När det gäller äldre småhus kommer det enligt bedömare ofta att handla om mer än en miljon kronor.

Enligt Jyske Bank blir detta konsekvenserna långtgående och troligen kommer att göra tiotusentals danska bostäder osäljbara.

Det är ett otroligt ambitiöst förslag som kommer att få allvarliga konsekvenser för den danska bostadsmarknaden. Många fastigheter måste vara så energieffektiva att det knappast är realistiskt. Det enda alternativet är att riva dem. Det är drastiskt”, säger Mikkel Høegh, kontorschef på Jyske Bank.

Bebyggelse i danska Helsingör – som förmodligen bär skuld till den klimatkatastrof som Greta Thunberg, EU och WEF upplever.
Foto: Alex Waltner.

Utmärkning, kategorisering och ombyggnad av 30%

EU-kommissionen kommer att införa ett nytt energimärkningssystem för att klassificera varje lands bostäder. De kommer att märkas från A till G och de cirka 15 % minst energieffektiva bostäderna kommer att placeras i kategori G och måste senast 2030 energimässigt byggas om till kategori F. År 2033 måste alla bostäder energimässigt uppgraderas till minst grupp E, annars får man inte bo i dem hälsar kommissionen.

Sifferexercisen sommer utföras stat för stat och ägarna till bostäderna med de sämsta betygen i varje medlemsstat kommer att tvingas uppgradera dem. Å andra sidan kommer länder som Danmark och Sverige ganska lindrigt undan eftersom våra bostäder är i betydligt bättre skick än de i södra och östra Europa. Men vad som händer när öst- och sydeuropéer inte kan betala sina räkningar har vi i norr mer än tillräcklig erfarenhet av – EU kommer att betala dem med våra pengar.

För att återgå till Danmark beräknar Jyske Bank att 30 % av det danska bostadsbeståndet måste uppgraderas under de närmaste 10 åren.
Förutom att det knappast finns någon kapacitet inom byggbranschen att utföra denna enorma uppgift, kommer det knappast att löna sig att uppgradera dessa fastigheter så dramatiskt på flera ställen i Danmark – inte minst på landsbygden, säger Mikkel Høegh.


Det här drar undan mattan för vissa delar av bostadsmarknaden. Det låter tecknat och kan vara svårt att föreställa sig, men konsekvensen kan bli att bulldozrar måste köra genom stora delar av Danmark”, tillägger bankdirektören.

Finans Danmark negativa

Trots att finansbranschen torde ha stor nytta av att miljoner småhusägare tvingas skuldsätta sig är branschorganisationen Finans Danmark kritisk till EU-förslaget.
Det kan bli mycket svårt att sälja fastigheter som inte uppfyller dessa krav, och vad skulle konsekvenserna bli? Ska bostäderna rivas? Och hur kommer detta att ske i praktiken? Kommer en bulldozer att användas? Vi måste få politikerna att ta itu med detta, för det finns inte mycket tid att springa”, säger Ane Arnth Jensen, biträdande direktör för Finans Danmark.

WEF:s fingeravtryck på EU:S klimatprojekt

Tilltag av det här slaget från EU:s sida är lätta att spåra till FN:s och WEF:s Agenda 2030 – som bland annat går ut på att människorna enbart ska bo i storstäder och att landsbygden ska vara avfolkad.

Som den norske bloggaren Andreas Bull-Hansen påpekar i filmen ovan passar idén, att använda det abstrakta klimathotet för att ruinera småhusägare, väl in i WEF:s berömda budskap ”You will own nothing and you will be happy”. Framtidens eurasiska människa ska enligt WEF:s vision leva på medborgarlön och hyra allt hon behöver – inklusive kläderna på kroppen och givetvis bostaden.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Enligt min mening så har det även en annan orsak just detta med att alla ska bo sammanklumpat i städer. Det blir så mycket enklare att utrota 7 miljarder människor om de inte är utspridda över hela jorden. Vi är många och vi blir allt fler som känner till FNs agenda om befolkningsminskning. Den står även WEF bakom och flera andra organisationer.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter