EU-kritisk annons stoppades av SvD – ”för känslig”

En EU-kritisk annons inför valet blev för mycket för Svenska Dagbladet, som stoppade en tvåsidorsannons för högerpartiet Medborgerlig Samling. I annonsen gick det bland annat att läsa att en röst på Moderaterna är en röst för ett samarbete med Socialdemokraterna. Se annonsen som stoppades i artikeln nedan.

En starkt EU-kritisk annons inför EU-valet stoppades av Svenska Dagbladets ledning, skriver partiet Medborgerlig Samling på sin sida på X. I annonsen kunde man bland annat läsa ”Bort med tassarna EU”, och varför Medborgerlig Samling anser att EU:s inflytande över medlemsstaterna behöver minska rejält.

”EU ska inte lägga sig i svensk skogsvård eller hur vi renoverar våra fastigheter. EU ska inte styra över svenska veteranbilar eller våra EPA-traktorer. Och EU ska definitivt inte införa övervakningsförslag som Chat Control, där EU kan läsa av dina barns mejl. EU ska inte heller fördela svenska skattepengar till andra länder som inte har ordning på sina finanser.”, går det att läsa i annonsen som stoppades.

I annonsen riktades även kritik mot Moderaterna:

”En röst på M och KD är en röst på mer av samma politik som nu. En röst på Moderaterna är till och med en röst på samarbete med Socialdemokraterna.”.

Stoppades i sista sekund

Det skulle visa sig att annonsen var för känslig för Svenska Dagbladet. Medborgerlig Samling skriver att de beställde en tvåsidorsannons i tidningen, och att de kom överens om ett pris och skickade in annonsen som sedan godkändes av produktionsteamet.

”När vi samma dag som vår annons skulle vara införd påpekar för annonssäljaren att vi inte kan se den så meddelar Svenska Dagbladet att ledningen stoppat annonsen. Den var tydligen för känslig.”, skriver partiet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter