EU-omröstning: vaccinpass kan förlängas upp till ett år

Inför dagens omröstning lovar flera ledamöter i EU-parlamentet att bekämpa vaccinpass till varje pris

Idag går EU-parlamentet till beslut i frågan om att förlänga det ökända kravet på vaccinpass med ett år. Flera medlemmar av EU-parlamentet från en mängd olika länder uppger dock att de häftigt motsätter sig en sådan förnyelse, och ett antal parlamentsledamöter säger att åtgärderna representerar ett omotiverat intrång i vanliga människors rättigheter.

– Vaccinpass hindrar inte bara tydligt våra grundläggande friheter, utan det har också en förödande inverkan på företag och rese- och turismsektorn, säger Dr. Nicolaus Fest – ledaren för Alternative für Deutschlands delegation till EU.

Uppfattningen att vaccinpasssystemet inkräktar på individers rättigheter upprepades av kollegan i Identity and Democracy Group-medlemmen Tom Vandendriessche, ledamot av EU-parlamentet. Den flamländska politikern hävdade också att passet inte ens påstås ha fungerat för att förhindra spridningen av covid-19.

– Vid det här laget har data tydligt påpekat att vaccinpasset är meningslöst för att bekämpa viruset … Europeiska unionen väljer dock att förlänga vaccinpasset. Detta visar att asset aldrig hade något med hälsa att göra. Redan från början har det handlat om byråkraternas kontroll och makt över medborgarna.

Medlemmar av European Conservatives and Reformists Group som talat vid den stora demonstrationen mot vaccinpass i Stockholm den 22 januari är lika orubbliga i sitt motstånd mot EU:s regim av vaccinpass, med parlamentsledamoten Cristian Terhes som uppmanade alla européer att motstå åtgärden.

– Det nuvarande ledarskapet i EU är mer ivrigt att genomföra kommunistiska åtgärder istället för att inspireras av grundarna av det europeiska projektet, som föreställde sig Europa som ett ”frihetsområde”, respekt för människors rättigheter och regeringar som tjänar deras medborgare, inte förtrycker dem, säger Terhes.

Som ledamot i EU-parlamentet från det rumänska Kristdemokratiska Bondepartiet, PNT-CD är Cristian Terhes mycket engagerad i frågan om vaccinpass. Han hävdar bestämt att EU:s digitala covid-certifikat inte är ett instrument för att stoppa spridningen av covid-19, utan för att kontrollera och villkora medborgarna i att utöva sina rättigheter.

– Det här instrumentet, tillsammans med den digitala identiteten, är byggstenen för att i EU skapa ett dystopiskt socialt kreditsystem, som i Kina … Européerna måste göra allt som står i vår makt för att motstå och avvisa att lägga sådana farliga vapen i händerna på Europeiska kommissionen avslutade han.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter