EU planerar nya sanktioner mot Iran

Med anledning av de pågående demonstrationerna i Iran planerar EU att införa nya sanktioner mot Iran, enligt dokument som kommit media till del.

EU planerar att fortsätta med sanktioner mot länder som man anser strider mot dess värdegrunder. Trots att de pågående sanktionerna mot Ryssland inte har haft den planerade verkan och flera EU-medborgare vill slopa sanktionerna, vilket Frihetsnytt har skrivit om, kommer nu sanktionerna mot Iran att utökas, med anledning av de pågående protesterna och myndigheternas brutala gensvar på dessa.

Enligt dokument som Politico tagit del av kommer sanktionerna att rikta sig mot 40 individer och enheter i Iran, vilket omfattar bland annat regionala guvernörer, en lagstiftare, en representant för statstelevisionen. En av de namngivna personerna är sportministern Seyed Hamid Sajjadi Hazaveh, som ska utöva påtryckningar mot idrottsmän utomlands under internationella tävlingar.

De nya sanktionerna håller på att sammanställas innan de går vidare till EU-ambassadörerna, för att därefter gå till EU:s utrikesministrar att underteckna mot slutet av månaden.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter