EU planerar nya sanktioner mot Iran

Med anledning av de pågående demonstrationerna i Iran planerar EU att införa nya sanktioner mot Iran, enligt dokument som kommit media till del.

EU planerar att fortsätta med sanktioner mot länder som man anser strider mot dess värdegrunder. Trots att de pågående sanktionerna mot Ryssland inte har haft den planerade verkan och flera EU-medborgare vill slopa sanktionerna, vilket Frihetsnytt har skrivit om, kommer nu sanktionerna mot Iran att utökas, med anledning av de pågående protesterna och myndigheternas brutala gensvar på dessa.

Enligt dokument som Politico tagit del av kommer sanktionerna att rikta sig mot 40 individer och enheter i Iran, vilket omfattar bland annat regionala guvernörer, en lagstiftare, en representant för statstelevisionen. En av de namngivna personerna är sportministern Seyed Hamid Sajjadi Hazaveh, som ska utöva påtryckningar mot idrottsmän utomlands under internationella tävlingar.

De nya sanktionerna håller på att sammanställas innan de går vidare till EU-ambassadörerna, för att därefter gå till EU:s utrikesministrar att underteckna mot slutet av månaden.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

Korruptionsröta i hjärtat av EU

SD tuffar till sig om reduktionsplikten

Nato-general blir president