onsdag, 28 september, 2022

EU skärper sitt ekonomiska krig mot Ryssland

Förbjuder även transaktioner med kryptovaluta

Europeiska unionen införde på fredagen sitt femte sanktionspaket mot Ryssland. Bland annat förbjuder man européer och ryssar att sända kryptovaluta till varandra.

Även sedlar och överlåtbara värdepapper, såsom aktier, får inte sändas mellan Europa och Ryssland och Vitryssland. Därtill bekräftades också ett fullständigt transaktionsförbud för fyra ryska banker, inklusive VTB, som representerar 23 procent av marknadsandelen i den ryska banksektorn. Det ska även bli frysning av tillgångar, för att helt stänga av Ryssland från Europa.

EU tar allt mer makt från medlemsstaterna

EU utvcklades ur Europeiska kol- och stålgemenskapen (EKSG), som bildades 1951 av Europa: Frankrike, Italien och Västtyskland samt Beneluxländerna. 1957 blev EKSG till Europeiska Ekonomiska Gemenskapen, EEC, med ytterligare medlemsländer. Det var först 1993 som denna organisation började kalla sig för Europeiska Unionen, skaffa en egen flagga och börja anta statsliknande former. Det som från början var ett oskyldigt forum för ekonomiskt samarbete har växt till ett internationellt monstrum som fattar bindande beslut för hela Europa över huvudet på parlament och regeringaqr. I och med Ukrainakonflikten har EU uppenbarligen givits rätten att utropa ett veritabelt krig mot en utländsk stormakt, för alla européers räkning. Detta f.d. ekonomiforum för tulltjänstemän föreskriver idag vad 450 miljoner människor får göra och inte göra med sina pengar. Bland de svenska massmedierna finns en total uppslutning bakom EU:s utvidgade makt och bland de politiska partierna är det numera, sedan SD lade ner sitt EU-motstånd, endast AFS, Mod och NMR som fordrar utträde ur EU. Även ledande män inom SD:s riksdagsgrupp är bekymrade över den aktuella partilinjen.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Ny metod för cancerbehandling

- Annons -

Liknande artiklar

Spricker EU i vinter?

00:04:30

Nyhetssändning 27 september