EU: Så ska vi reglera Europa ur krisen

Medan miljoner européer demonstrerar mot den krigs- och klimatpolitik som orsakat de skenande energikostnaderna presenterar EU sin egen löning: Mer regleringar och mer centraliserad makt.

Den 7 oktober samlades ledningspersonal från EU i Prag för att diskutera energifrågor, FrihetsNytt rapporterade. I tisdags möttes EU kommissionen igen för att presentera sina nya åtgärder:

  • Gemensamma energiinköp för flera EU-länder
  • Utveckling av ett nytt prisindex för gas
  • Tvång för medlemsländer att vid behov sända energi till varandra

Förslag gavs även att använda stora delar av EU:s energistöd till energiåtgärder och lätta på energifirmornas likviditetskrav, allt enligt Reuters.

Ändlöst avtalsskrivande för att bakbinda de folkvalda

EU:s ordförande Ursula von der Leyen med starka band till finanseliten och makthavarna du aldrig valde, säger att vi borde ha 40 sådana avtal men vi har bara 6, det är inte tillräckligt.” 

EU:s Frans Timmermans lovar i ett pressmeddelande att det föreslagna paketet ska hjälpa europeiska familjer att hålla sig varma och industrierna igång, rapporterar SvD uppenbart instämmande. Bedömare på nätet frågar sig om ett energibortfall på tusentals megawatt kan kompenseras med pressmeddelanden, avtal och andra pappersprodukter från EU-parlamentet.

Förslag ska behandlas på torsdag vid möte i Bryssel när finanseliten och EU-ländernas stats- och regeringschefer samlas. 

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter