EU styr hjälpen till svenska företag

Elstödet kommer nu även att gå till företag som använder stora mängder el, meddelar regeringen. Beslutet har dock varit beroende av att EU-kommissionen godkänner planerna.

De elintensiva företagens möjlighet att få del av elstödet har varit beroende av EU-kommissionens välvilja. Det är först nu när de har gett klartecken som regeringen till slut kan gå vidare med processen, rapporterar SVT.

Stödet skulle rikta sig till företag som är beroende av stora mängder el i sin produktion och har drabbats av de höga elpriserna. Det är företag som anses viktiga för svensk basindustri, såsom gjuterier och kemisk industri.

Stödet gäller kostnader för el som överstigit 1,5 gånger vad företaget betalade under 2021. Det kan bli en välbehövlig hjälp till de svenska företagen. Det framstår dock som problematiskt att de svenska företagens överlevnad hänger på att EU ger sitt godkännande.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter