EU talar klarspråk om påtryckningarna mot Ungern

Tidigare har EU:s frysning av bidrag till Ungern handlat om påstådd korruption, men nu erkänner EU att det handlar om landets motstånd mot identitetspolitik och massinvandring.

Under torsdagen gick EU-kommissionen ut med att 22 miljarder euro (motsvarande ungefär 220 miljarder kronor) från sammanhållningsfonden kommer att hållas tillbaka från Ungern.

Anledningen är inte de ständigt återupprepade anklagelserna om korruption, utan nu är EU öppna med att det handlar om Ungerns motstånd mot massinvandring, HBTQ-agendor och ”akademisk frihet” (som enbart innebär att vänsterradikala aktivister ska kunna använda universiteten som bas), rapporterar Reuters.

Ett av de beslut som verkligen retat den europeiska överstaten är ett förbud mot att undervisa om homosexualitet och transsexualitet för skolbarn. Den ungerska regeringen har slagit tillbaka med att lagen handlar om att skydda barnen från sexualisering.

Den ungerske presidenten Viktor Orbán har sedan lång tid tillbaka tagit strid mot EU:s agenda att tränga undan Ungerns befolkning till förmån för migranter, vilket Frihetsnytt har skrivit om. Istället så är det Orbáns värnande om den egna befolkningen och landets traditioner som vunnit honom folkets stöd.

1 KOMMENTAR

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

Elefanten SVT vägrar prata om

00:54:54

Patrik Engellau om svenskarnas kultur

Korruptionsröta i hjärtat av EU