torsdag, 6 oktober, 2022

EU-topp: Markera mot Putin – duscha kort

EU-kommissionens vice ordförande Frans Timmermans uppmanar EU-medborgare att markera mot Vladimir Putin genom att dra ned på uppvärmningen och lufta kläderna i stället för att tvätta dem. På detta sätt ska medborgarna anpassa sig till den stundande elbristen och klimatomställningen, samtidigt som de bekämpar den ryske presidenten.

Det var under ett möte med Europaparlamentets miljöutskott som Timmermans kom med råden till EU-medborgarna. Genom att anpassa sig till elbristen och genom att välja att cykla istället för att ta bilen, kan medborgarna visa sitt stöd för Europeiska Unionen och dess sanktioner mot Ryssland. Ett annat sätt för folket att anpassa sig till den stundande energikrisen är att vänja sig vid att duscha kortare, säger Timmermans.

Edina Tóth, EU-parlamentariker från det ungerska regeringspartiet Fidesz, påpekade att Italien numera förbjudit skolor att kyla ned sina anläggningar under 25 grader under varma sommardagar, och berättade att det på vintern inte är tillåtet att ha mer än 19 graders uppvärmning i offentliga lokaler. Den ungerske representanten undrade om liknande regler kommer att införas på EU-nivå, men Frans Timmermans menade att det för tillfället endast rör sig om ”goda råd” för att Putin inte ska kunna stoppa lika mycket pengar i sin egen ficka.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar

Ryssland starkt trots sanktioner

00:03:47

Nyhetssändning 4 oktober

EU-ambassadör kastas ut från Nicaragua