EU: Våra kriser avlöser varandra för snabbt, företagen behöver ”respit”

EU-politikerna gör sitt arbete och skapar kriser på löpande band men nu har industrin har svårt att hinna med att betala för två kriser samtidigt, påpekar en förtvivlad tysk lobbypolitiker.

Idag onsdag sker en omrösning i EU, ifall den överstatliga utsugningen av Europas företag tillfällig ska göra en liten time-out vad gäller krav på nya skatteuttag. Politikernas har sedan tidigare infört extraskatter riktade mot näringslivet, på grund av sitt inbillade klimathot. Detta har industrin anpassat sig till genom prishöjningar. Men när politikerna dessutom i snabb takt avvecklar flera ledande europeiska länders effektiva elproduktion med hjälp av kärnkraft, samtidigt som de bojkottar Europas största energileverantör Ryssland, upppstår en s.k. perfekt storm för industrin. Morgonekot rapporterade imorse att en tysk politiker, kristdemokraten Peter Lücher, försöker försena EU:s förestående höjning av sina klimatskatter.

EU:s plan för vad de kallar ”klimatet” ligger i linje med WEF, World Economic Forum, och dess intriger för att göra västvärlden till ett enda, etniskt uppblandat kontrollsammhälle där medborgarna äger ingenting och lever på bidrag. En metod är att gradvis försvåra europeisk industriverksamhet. Detta sker bland annat genom det så kallade utsläppshandelssystemet, som omfattar hela 45% av alla ”utsläpp” av kolidioxid. En förstående skärpning av kvoter och kostnader inom detta system är vad den tyske politikern försöker värja industrin emot.

USA: Klimatskatt och kärnkraftsavveckling för våra ”allierade” men inte för oss

Det som i politiken kallas för ”utsläpp” är all produktiv verksamhet som innefattar förbränning. Vid förbränning skapas nämligen kolioxid, den av luftens naturliga gaser som är ansvarig för fotosyntesen, dvs att saker och ting växer. Politiker och vänsterextremister inbillar sig att en ökning av sådan gas leder till en skenande och katastrofal upphettning av jordklotet. Bedömare menar att någon sådan risk inte finns och att de politiska ansträngningarna istället har som syfte att skapa globala kommandostrukturer som del av den finansiella elitens världsregeringsagenda.

Skatt på ”utsläpp” av koldioxid finns i stort sett bara i EU. Idén kommer från amerikanska lobbygrupper finansierade av den liberala bankirklanen Rockefeller, som bearbetat globalistiska vänsterpolitiker i den här frågan sedan 1970-talet. I USA finns ingen koldioxidskatt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter