Europas gränser ska säkras

Alltfler regeringar inom EU börjar inse allvaret med den stora mängden migranter som tar sig in i deras länder. Nu börjar därför utförliga samtal att hållas om hur Europas gränser ska säkras.

Europa tampas fortfarande med sviterna från den stora flyktingkrisen 2015, då stora mängder utomeuropeiska migranter sökte sig till Europa. Fortfarande är det en strid ström som söker sig hit och nu börjar alltfler regeringar få nog av de omfattande problemen som grupperna från Mellanöstern, Afrika och Asien innebär. Därför har ledare för EU:s medlemsländer börjat diskutera hur man ska stärka de yttre gränserna, rapporterar Reuters.

– Det är viktigt att det är vi, som européer, är de som bestämmer vilka som får komma till våra länder, inte människosmugglarna, säger Irlands premiärminister Leo Varadkar.

Flera länder som drabbats av problem med migration, Belgien, Irland, Danmark, Österrike, Grekland och Spanien, har förespråkat olika åtgärder, såsom gränsstängsel och bekämpande av fattigdom i de länder migranterna kommer ifrån.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter