Evert Taube får en egen hyllningsdag

Evert Taube kan tyckas ha en orubblig ställning som en del av det unika svenska kulturarvet, men som många vet måste vår ovärderliga svenska kultur befästas och försvaras för att dess framtid ska vara säker. Några entusiaster i svenskt musikliv ger nu Taube en egen hyllningsdag, nämligen hans egen födelsedag den 12 mars.

Alla känner till Evert Taube, och till och med Frihetsnytt belyste hans liv och gärning i ett personporträtt för en tid sedan. För att inte bara personens minne ska hållas vid liv, utan för att även hans verk ska hållas levande i allas medvetande som de förtjänar, har nu Taube-stiftelsen initierat en Taube-dag den 12 mars, som var Evert Taubes egen födelsedag, rapporterar Dagens Industri.

Ett stort antal artister kommer att tolka Taube på Skeppet Gbg, som många känner som Gamla Sjömanskyrkan. Bland många andra kommer Benny Andersson från ABBA och Göteborgs kammarkör att medverka.

Första offentliga hyllningen

Föreställningen är faktiskt den första större offentliga hyllningen till Evert Taube och hans verk. Kanske har han, och svensk kultur i allmänhet tagits lite för given. Många välkomnar i alla fall Taube-dagen – en hommage till en stor person inom den svenska kulturen, en kultur som kan mäta sig med världens bästa.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter