Vårt lands rika och urgamla kultur

Detta är en krönika. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Dags att sluta förneka våra rötter

Kultur brukar definieras som ”levnadssättet hos ett helt samhälle”. Kultur inkluderar beteendemönster, seder, klädsel, religion, ritualer, lekar, normer för lagar och moraliska system, liksom trossystem och alla konstarter. Sveriges kulturminister, socialdemokraten Jeanette Andersson anser märkligt nog att svensk kultur inte existerar. Andersson följer en tradition som skapats av svenskfientliga vänsterkrafter och som eldats på av kända politiker som Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt.

Att krossa en nation

När en nation ska krossas och erövras är förnekelse och förintelse av dess kultur, historia och religiösa tro en nödvändighet. Det finns gott om exempel. Ett av de mer skrämmande är när spanjorerna erövrade Mayariket på 1500-talet. Mayaindianer som utövade sina urgamla seder dödades brutalt, biblioteken brändes och templen vandaliserades. De enorma pyramiderna med sina tempel och tusentals och åter tusentals mindre stenbyggnader står dock kvar än i dag.

Kulturskövling i Norden

Kulturskövling liksom den i Mayariket skedde här i Norden när kristendomen infördes, men inte lika snabbt och brutalt. Istället smög skövlingen fram sakta men systematiskt. Asatemplen revs och kyrkor byggdes på deras grunder. De urgamla, nordgermanska traditionerna förbjöds och dess helger ersattes av kristna helger, men det fanns inga kristna helger som kunde ta firandet av årets ljusaste dag och valborgsbrasorna ifrån oss. Konstföremål förstördes och de rikligt förekommande runinskriptionerna i trä brändes. Efter tusen år av systematisk skövling återstår inte mycket, men runstenar, vapen samt uppgrävda konst- och bruksföremål minner om vikingakulturen som var en unik nordisk storhetstid, som än idag är känd över hela världen.

Skövlingen fortsätter än idag

Det märkliga är att skövlingen av historiska artefakter fortsätter än idag, finansierad med svenskarnas egna pengar. Den tidigare kulturministern Alice Bah Kuhnke ledde i samarbete med Riksantikvarieämbetets chef för kulturarvsfrågor, den pakistanske muslimen Qaisar Mahmood, en omfattande förstörelse av det nordiska kulturarvet då tusentals värdefulla artefakter kasserades från muséernas samlingar. Nästföljande kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind fortsatte förstörelsen i Kuhnkes fotspår. Förstörelsen ska ses i ljuset av att den svenskfientliga miljöpartisten Bah Kuhnke politiserade muséerna till att bli propagandacentraler för mångkultur och identitetspolitik istället för att skildra vår nordiska historia.

Sveriges rika kulturskatt

Trots tusen år av systematisk kulturskövling har Sverige en ovanligt rik kulturskatt, som är unik och i högsta grad levande. Jag ställer frågorna till Kuhnke, Sahlin, Reinfeldt, EXPO och alla andra av Sveriges fiender:

Är vårt nordiska arv kultur? Midsommarstången och valborgsbrasan? Hambo och snoa? Flaggan? Långdans från medeltiden och än mycket äldre ringlekar? Är Bellman, Taube och Abba svensk kultur? Logdans till musik av Vikingarna och Thorleifs? Strindberg, Zorn och Ulf Lundell, är det kultur? Nobelpriset? Smörgåsbord, surströmming, torkad renbog, gravad lax och luad ål? Snapsvisorna? Hällkistor och gånggrifter? Carl von Linné och Håkan Lanz? Tusen år gamla kolmilor och gruvor? Ale stenar och Rökstenen? Urgamla sjömärken i skärgårdarna? Vikingaskepp och koggar? Svensk folkmusik med den rika och fantastiska spelmanstraditionen? Att vara hederlig, rättvis och att stå vid sitt ord är också svensk kultur.

Visa stolthet över ditt eget land

Jodå, Jeanette Andersson, Kuhnke, Reinfeldt och Sahlin: Svensk kultur finns i allra högsta grad. Vår kultur är mycket omfattande och unikt svensk, vilket inte betyder att vi stänger ute andra från att delta och njuta av vår härliga kultur. Eller att vi är blockerade från att ta till oss det vi gillar från andra fina kulturer. Kultur är något som ständigt lever och förändras. Numera är taco-myset på fredag kväll en integrerad del av svensk kultur, vilket ingen skulle ha kunnat föreställa sig för 30 år sedan. Världens största tillverkare av texmex-mat är för övrigt Santa Maria i Göteborg, sprungen ur Nordfalks Kryddhandel.

Ni svenskhatare går Globalisternas ärenden i syfte att utplåna nationalstaten Sverige. Sluta upp med att förneka Sverige! Sluta upp med att förråda ert eget folk och ert eget land!

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter