Exklusiv intervju med fembarnsmamman Linda Karlström

”Jag vill få ett slut på den här förföljelsen av oliktänkande”

Som Frihetsnytt rapporterade igår har finska Linda Karlström stämt svenska staten för psykologisk påtryckning med anledning av en dokumentär som SVT gjorde om bland annat Linda, i egenskap av att hon är kritisk till oförsiktigt användande av vaccin. I dokumentären använde SVT sig av infiltratörer vilket är anledningen till den stämning hon nu har lämnat in till Stockholms tingsrätt, som tar upp ärendet den 7-8 februari.
Linda du stämmer svenska staten som du menar utsatt dig för ett omfattande intrång i privatlivet och en psykologisk påtryckning som hämmar dina friheter. Vad menar du med att du med att dina friheter hämmas?

– Min stämning handlar om att svenska staten har överträtt mina rättigheter enligt Europakonventionen. Där hittar vi till exempel artikel 8 som handlar om rätten till privatliv, vilket vi anser att svenska staten har gjort en överträdelse kring. Sen finns också mötesfrihet och rätten till livsåskådning och lite fler artiklar som är aktuella i mitt fall.

Du blev utsatt för så kallad wallraffning av två journalister från SVT som utgav sig för att vara något annat än journalister. Kan du berätta vad som hände?

– Det var så att jag blev kontaktad av en som utgav sig för att vara en mamma som var på väg att flytta till Sverige. Hon var svensk, men hade bott utomlands, och hade då fått höra att i Sverige tycks det vara ett väldigt hårt klimat kring oliktänkande. Hon hade hört att man förföljer de som tänker annorlunda. Hon var vaccinkritisk och ville komma i kontakt med andra vaccinkritiker för att etablera ett nätverk inför sin flytt till Sverige så att hon inte skulle känna sig så utlämnad.
Det var ju lite komiskt – de var alltså medvetna om hur klimatet ser ut och ställde in sig hos mig genom att bekräfta det faktum att det är ett sådant klimat som vi annorlunda tänkare omges av.

– Så jag gick ju med på att träffa den här mamman och förmedla lite kontakter till henne och sen plötsligt hade hon blivit inkastad i någon dokumentärfilmsproduktion där man sa att man ska göra en dokumentärfilm för YouTube som ska handla om vaccinkritik och sådana frågor som inte får komma fram i de stora medierna. Då undrade den här ”oroliga mamman” om hon fick ställa några frågor till mig framför en kamera. Och det var så det började.

– Det visade sig ju sen att den här ”oroliga mamman” var självaste producenten från SVT. Och hon som utgav sig för att vara producent för ”YouTube-filmen” var bara en reporter, så de hade bytt roller lite. Men de avslöjade aldrig att de kom från SVT. Jag var ju bara ”en av de” de skulle ställa frågor till men jag blev ju ett huvudmål egentligen.

Vad tycker du om denna metod som journalisterna använde?

– Jag anser att det är från fall till fall. Ursprungligen är det en metod som ska användas för att avslöja makten. Man ska granska uppenbara missförhållanden som förekommer hos politiker, stora organisationer, världsomspännande företag och liknande. Det handlar inte om att man ska hugga nedåt i hierarkin och slå ner på privatpersoner som de gjorde på mig. De har ju fått hela metoden om bakfoten. Dessutom så finns det inga allvarliga missförhållanden som föreligger så att de på något sätt ska kunna ta sig rätten att wallraffa mig. Jag har aldrig gjort någonting brottsligt över huvud taget.

I programmet som gjordes av dessa två journalister framställs du som kontroversiell och konspiratorisk. Varför tror du att man vill förmedla den bilden av dig?

– Det var absolut ingen slump att de gjorde det. De hade en klar agenda från första början och det här är en metod som man ofta ser gällande sanningssägare och som dessutom kanske börjar vinna lite mark eller får folk som lyssnar på dem. Då kör man med misskreditering genom association och stämplar de här individerna med diverse obehagliga epitet, så att allmänheten ska tycka ”jaha, det där var tydligen en antisemit eller konspirationsteoretiker. Då stämmer ju ingenting av vad han eller hon säger. Då kan vi helt enkelt svartmåla denna person”.

– Det är en välkänd taktik och tyvärr är det alltför många som går i den fällan. Då menar jag allmänheten som tror att när systemmedia målar ut en person som en dålig människa, då är det ok att trakassera denna människa.

SVT-serien anmäldes senare till granskningsnämnden 2021 där produktionen till serien friades från att ha varit opartiska och osakliga. Hur kunde man komma fram till detta?

– Det är ju såhär att granskningsnämndens ledamöter är tillsatta av svenska staten, så i princip handlar det ju om att staten granskar sig själv i det här fallet. Så jag är inte alls förvånad. Jag hade egentligen inte förväntat mig något annat utslag. Det är såhär det går till när det är korrumperat.

Om man vill stötta dig i detta som du just nu genomgår. Hur kan man göra det?

– Just nu känner jag att jag uppskattar mest ett energimässigt stöd. Att man skickar goda energier och tankar enligt den livsåskådning man än må ha. Så att de tre domarna som ska döma mitt fall får modet och ryggraden att döma rättvist och sanningsenligt. Sen efter att domen har kommit, vilket ju lär ta upp till fem veckor, så kan det ju hända att jag kan behöva hjälp rent ekonomiskt, men det får vi se då. Det är inget scenario som jag vill måla upp just nu. Nu vill jag bara ha alla tummar och hejarop som går för att det ska falla ut till min fördel och därmed också till folkets fördel faktiskt.

Vad önskar du mest av allt just nu?

– Det tror jag att du kanske förstår. Den här rättegången handlar ju inte bara om mig och mitt fall – det är ju ett långt större perspektiv. Jag vill få ett slut på den här förföljelsen av oliktänkande och få ett samhälle som verkligen är tolerant mot alla. Så att jag önskar att den här rättegången ska utfalla till min fördel och därmed till så många andras fördel också.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter