Exklusiv intervju med Linda Karlström

”Nu har SVT fått sig en knäpp på näsan. Det här var inte ok!”

Frihetsnytt fick en exklusiv intervju med Linda Karlström bara timmar efter att beskedet kom från Stockholms tingsrätt att hon vann målet mot svenska staten.
Detta är ett utdrag ur intervjun.

Frihetsnytt:
Linda hur känns det att du har fått upprättelse i tingsrätten nu?

Linda:
Jag är ju lite överväldigad fortfarande, men det är klart att det känns helt fantastiskt skönt och det är en stor lättnad. Det känns som jag har hållit andan i två år och äntligen kan jag börja andas igen. Det finns någonstans någon rättvisa. Det ger lite hopp inför framtiden.

Frihetsnytt:
Vi har ju sett hur detta har drabbat dig på olika sätt och du har till och med blivit utmålad som antisemit. Tror du de här människorna som utsatt dig för detta och dömt dig i det tysta, kommer att ge dig någon ursäkt?

Linda:
Tyvärr tror jag att det är för mycket att förvänta sig. Jag tror inte att folk kommer att be som ursäkt för vad de har utsatt mig för. Det ligger för mycket prestige i det. Och även fast jag fick rätt i domstolen kommer det aldrig tvätta bort den stämpel som jag har fått på grund av Vaccinkrigarna. Det känns lite absurt att vi har ett rättssystem som tror att 100 000 kronor kan ställa allt till rätta.

För mig så handlar det här mer om principen. Det är ju där jag får hämta glädjen och tillförsikten.
Ok, tingsrätten har insett att såhär får man inte göra. Det är ett intrång i någons privatliv.

Linda Karlström

Frihetsnytt:
Det står ju till exempel en hel del saker om dig på nätet och du har fått arbetsmässiga problem. Kan du på något sätt utnyttja det här domslutet för att få upprättelse? Till exempel kräva att vissa saker som står på nätet ska tas bort.

Linda:
Ja, men alla de som snackat skit om mig och fortsättningsvis gör det, de avslöjar ju bara för omvärlden vilka de är egentligen. Varför ska jag hjälpa dem att rentvå sig själva? Det är ju upp till dem att rannsaka sig och är de inte beredda till det, och försöka ställa saker och ting till rätta, då är det deras problem. Egentligen är jag inte så intresserad av att ha att göra med människor som är så pass fördömande så att de väljer att fortsätta trycka en massa lögner om mig.

Frihetsnytt:
En sista fråga; vi är ju många som följt dig här och vi blev jätteglada på redaktionen idag. Du är en sådan fantastisk människa och att du vågar göra det här… Det är en tuff resa och du har nått ända fram. Hur kan vi hjälpa och stötta dig nu, för du har verkligen gjort någonting fantastiskt för oss alla som står för yttrandefrihet och en press som inte håller på med smutsmetoder?

Linda:
Tack snälla, jag blir nästan rörd när ni säger så fint… Just nu behöver vi låta domen sjunka in och se vad nästa steg blir. Vi har tre veckor innan vi vet om staten väljer att överklaga eller inte. Jag måste återkomma i den frågan när jag vet vad det blir för fortsättning. Men fram tills dess vill jag bara understryka att det ni gör just nu, det hjälper ju mig. Ni uttrycker ert stöd och er uppskattning och ni förmedlar det vidare via Frihetsnytt till andra så de får reda på vad som har hänt och det är jag jättetacksam för.


Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter