Exklusivt material! Regeringskansliet i krismöte

Under måndagen sammanträdde regeringens krisgrupp GSS i ett blixtsammankallat krismöte. Orsaken ska vara det höjda säkerhetsläget, men inga detaljer har offentliggjorts. Frihetsnytt har dock tagit del av exklusiv information om vad som med all sannolikhet tagits upp under mötet.

Tidigare under måndagen blixtsammankallades regeringens krisgrupp GSS (Grupp för Strategisk Samordning). Krismötet skedde på initiativ av den nationella säkerhetsrådgivaren Henrik Landerholm, rapporterar Aftonbladet.

Den orsak som anges är höjningen av terrorhotsnivån, från tre till fyra.

– Det är efter höjningen från en trea till en fyra på skalan av terror­hots­nivå. Man ska följa upp den plan som finns i Regerings­kansliet och diskutera vilka ytterligare åtgärder som kan vidtas, säger en källa på Regerings­kansliet, enligt Aftonbladet.

Tidigare riksdagsledamoten har sina källor

Roger Richthoff. Foto: Sverigedemokraterna
Roger Richthoff. Foto: Sverigedemokraterna

Den tidigare sverigedemokratiske riksdagsledamoten, Roger Richthoff, har genom sina källor fått information om vad mötet handlade om. För Frihetsnytt berättar Richthoff vad han har fått veta. Det ska framförallt handla om hur balansen ser ut i riksdagen gällande en ändring av ordningslagen.

Den information jag har, som inte är bekräftad officiellt, är att en av huvudanledningarna till krismötet är den splittring som finns i regeringen med bihang. Nu har ju till och med Jimmie Åkesson vaknat, när han märker att det är ett ganska stort medhåll för Richard Jomshof. Då rätar han på gummiryggen och tar då ställning för det här [yttrandefriheten]. Något annat alternativ fanns inte för Jimmie Åkesson, om han inte ska sparka Jomshof.

Det gör då att Sverigedemokraterna har gått ut och sagt att de inte kommer att godkänna någon ändring i ordningslagen, som begränsar yttrandefriheten. Då kommer man på kant med de andra regeringspartierna. Eftersom Socialdemokraterna och de andra har sagt att de inte vill ha en ändring, mest för att säga emot regeringen, så innebär det att det plötsligt kommer en majoritet i kammaren för att säga nej till en ändring. Det är en av huvudanledningarna till att man diskuterar detta.

Det finns ytterligare en fråga som eventuellt har tagits upp på mötet, nämligen om demonstrationsrätten för utlänningar.

Den andra frågan som eventuellt tas upp, det är något som jag har tagit upp långt innan alla andra, det är att yttrandefriheten ska gälla fullt ut för svenskar. Jag har tidigare tagit upp att det inte är rimligt att det kommer folk från Irak och andra muslimska länder och börjar bränna koranen, som en protest mot det land de kommer ifrån. Den politiken kan de sköta där nere.

Sommaren har präglats av konflikter som härstammar utanför Sverige. Till vänster: eritreanska motdemonstranter på väg mot en regimvänlig festival. Till höger: den kristne irakiern Salwan Momika bränner koranen. Fotomontage: Frihetsnytt. Skärmavbild, eritreaner: Youtube/ Youtube/ Expressen. Foto, koranbränning: Frihetsnytt
Sommaren har präglats av konflikter som härstammar utanför Sverige. Till vänster: eritreanska motdemonstranter på väg mot en regimvänlig festival. Till höger: den kristne irakiern Salwan Momika bränner koranen. Fotomontage: Frihetsnytt. Skärmavbild, eritreaner: Youtube/ Youtube/ Expressen. Foto, koranbränning: Frihetsnytt

Men om en svensk får för sig att bränna koranen, eller någon annan bok, där ska det inte finnas några begränsningar. Men problemet uppstår när folk från andra länder reser hit för att bedriva politiska manifestationer och bråk i Sverige. Enligt min mening måste vi begränsa yttrandefriheten för de som kommer hit, på samma sätt som med välfärdssystemet. Jag anser inte att det ska vara lika för alla. Du måste kvalificera dig för välfärdssystemet, och du måste också bli en riktig svensk medborgare för att fullt ut kunna använda svensk yttrandefrihet.

En tredje fråga som diskuteras, men som egentligen inte är en krisfråga, är det fortsatta stödet till Ukraina och hur länge det ska hålla, samtidigt som Sverige går back på flera områden.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

4 KOMMENTARER

  1. Jomshof har rätt! Islam/islamism passar inte i ett demokratiskt land som Sverige. Sluta ”anpassa” er -7-klövern! Vi är ett kristet land – oavsett vad våra ”ärkebiskopar” och annat löst folk som säljer ut oss vill – vi har vår religion! Muslimer är välkomna(?) om de anpassar sig – inte annars!.
    Blir så jävla trött på dessa krökta syltryggar som aldrig kan bestämma sig! Islam är inte svenskt, ej heller europeiskt. Inte heller en religion – islam är en sekt!

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter