EXKLUSIVT! Paludan förbjuds närvara på danska Almedalen

Imorgon inleds den danska motsvarigheten till Almedalsveckan på Bornholm, men en av de mer framträdande opinionsbildarna i landet, Rasmus Paludan, har av polisen förbjudits att delta. I dagens nyhetssamtal berättar han om den censur han drabbats av. Men han låter sig inte tystas.

Under torsdagen inleds Folkemødet i Allinge på den danska ön Bornholm, vilket är en tillställning där politiker och opinionsbildare möts och partier kan göra reklam för sin politik och debattera med varandra. Tillställningen har av bland annat Omni liknats med svenska Almedalsveckan, som äger rum på Gotland varje sommar.

I år har dock en allvarlig inskränkning införts. Den dansk-svenske politikern Rasmus Paludan, partiledare för Stram Kurs, har nämligen förbjudits av polisen att närvara. Han får inte ens befinna sig i närheten av mötet, varken i den närliggande skogen, i staden Allinge eller ute till havs, från klockan 07:00 på onsdagen till klockan 12:00 på söndag, rapporterar Altinget.

Polisen gör detta med hänvisning till att man inte kan garantera hans eller de andra deltagarnas säkerhet, en förklaring som Paludan inte köper. Om polisen verkligen ville skulle de utan problem kunna mobilisera en stor närvaro. Men dels skulle det inte se bra ut med över flera tungt beväpnade poliser och dels tror han att detta kommer från högsta politiska ort, för att tysta honom.

Paludan berättar dock att han inte kommer låta detta hindra honom från att föra fram sitt budskap. Stram Kurs kommer att vara på plats och föra fram sin politik. Paludan kommer själv att befinna sig utanför det förbjudna området och delta i debatter via en projektor.

Se hela intervjun ovan!

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter