Exklusivt! Paludan ger svar på tal om brottsanklagelser

Rasmus Paludan har blivit misstänkt för ett flertal brott i samband med en koranbränning för ett år sedan. I en exklusiv intervju med Frihetsnytt svarar Paludan på de anklagelser som riktas mot honom.

Under fredagen, den 10 mars, meddelar åklagarkammaren i Malmö att den dansk-svenske politikern Rasmus Paludan är misstänkt för brott i samband med en koranbränning som han genomförde i stadsdelen Rosengård i Malmö våren 2022, rapporterar Expressen.

Misstankarna ska röra sig om hets mot folkgrupp, förgripelse mot tjänsteman, samt förolämpning. Det är först under de senaste veckorna som polisen kommit till skott och delgivit Paludan misstankarna, samt frågat om han vill ha en försvarare.

Anledningen till att det tagit så lång tid ska, enligt kammaråklagare Adrien Combier-Hogg, vara på grund av ”utredningstekniska skäl”.

Frihetsnytt har fått en intervju med Paludan där han berättar om anklagelserna, samt hur rättsväsendet har förhållit sig till honom i den här frågan. Han ställer sig skeptisk till försöken att få honom fälld för brott.

De har verkligen försökt hitta allt vad de kunnat, säger han till Frihetsnytt.

Se hela intervjun där Rasmus Paludan ger svar på frågor om anklagelserna.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter