Experten fördömer grundlagsändringen – stor demonstration planeras

Yttrandefrihetsexperten och journalisten Nils Funcke säger i en intervju hos Sveriges Radio P1 att han ställer sig starkt kritisk mot riksdagens beslut om att ändra grundlagen.

I intervjun pekar Funcke på att regeringen inte på någon punkt har lyckats motivera varför det krävs ett så långtgående ingrepp i yttrandefriheten som den nya grundlagsändringen innebär. Regeringen har heller inte velat ta fram några konkreta exempel på tidigare händelser där den nya grundlagen hade kunnat vara användbar. Kritikerna till lagändringen har dock tagit fram flertalet konkreta exempel på faran med hur den nya lagen kan komma att användas mot visselblåsare och grävande journalister.


Ej heller har någon riksdagsledamot eller representant från regeringen velat ställa upp på några intervjuer i ämnet, inte ens med de stora massmediehusen såsom SVT eller Dagens Nyheter. Alla erbjudanden om att debattera ämnet i TV har man också tackat nej till.

Demonstrera mot grundlagsändringen utanför riksdagen

Imorgon onsdag 16 november planeras en demonstration på Mynttorget utanför riksdagen i Stockholm mellan 11:00 – 16:00. Svenska folket har där en chans att göra sina röster hörda och visa politikerna vad de tycker om att man kränker Sveriges press- och yttrandefrihet. På demonstrationen kommer bland annat representanter från partiet MoD och organisationen Reportrar utan gränser att delta.

Frihetsnytt står upp för yttrandefriheten och kommer finnas på plats för att dokumentera protesterna på Mynttorget utanför riksdagen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Våra politiker bryr sig inte om yttrandefrihet, utan vill bara trycka till svensson, så han inte får för sig att göra egna forskningar om vad regeringarna håller på med i skymundan. Morgan Johansson och hans sosse-klan var de ju som lade denna motion om inskränkningar i yttrandefriheten, och moderaterna mfl verkar inte vilja stoppa detta.
    Men vi får hoppas att demonstrationen ger en tankeställare till våra odemokratiska politiker.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter