Experter: Varmare vinter dämpar elpriset

Europa går enligt prognoser mot en varmare vinter och flera experter anser att det varmare klimatet kommer att hjälpa folket under energikrisen i vinter. Massmedias experter, som i vanliga fall väljs ut för sina katastrofbudskap utan innehåll, är i detta fall hoppfullt muntra.

Enligt Bonniertidningen Expressen har regeringen beordrat olika myndigheter ska se över hur människorna i landet kan spara på el. Därtill har man hittat experter som berättar att en mildare vinter kommer att lösa svenskarnas energiproblem.

Varm vinter hjälper plånboken

Lina Bertling Tjernberg, professor i elkraftnät på KTH i Stockholm, konstateras att elförbrukningen påverkas av temperaturen. Enligt Bertling Tjernberg gissar kraftbolagen dagen innan vilket elpris man ska dra till med nästa dag, beroende på väderprognos. Efters som Sverige enligt Bertling Tjernberg lider “lite” brist på elproduktion hoppas hon på en mildare vinter.

Även meteorologen Lasse Rydqvist säger att mycket tyder på att Sverige i år kommer att få en mildare och torrare vinter. EU:s senaste långtidsprognos visar att Europa går mot ett varmare klimat i vinter och har även ovanlig en förklaring för detta. För dagen är det inte den så kallade klimatkatastrofen som spökar utan naturfenomenet El Nino. Allt enligt Expressen.

Eon: ”Spara el tillsammans

Emma Bergström är elmarknadsexpert på Eon – ett bolag som producerar elektrisk ström och rimligen borde koncentrera sina ansträngningar tilll utbudssidan. Bergströms bidrag till debatten är att ”vi alla”, oavsett väder, bör ”hjälpas åt” att minska förbrukningen för att spara el och pengar. Vilken annan människa hon själv har hjälpt med denna uppgift, och hur, framgår inte.

Frihetsnytt rapporterade idag om ett komplicerat sätt att hjälpa sig själv spara elström – med hjälp av vätgas.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter