Expressen rasar mot Svenska Bokmässan – för mycket yttrandefrihet

När Bonnierkoncernen får se att den kände socialdemokraten Jan Emanuel (tidigare Johansson) tänker delta i en paneldiskussion på Svenska Bok- och Mediemässan aktiveras bitreflexerna hos den agendasättande mediakoncernen. Socialdemokraten riskerar träffa sina meningsmotåndare, varnar tidningen Expressen.

Svenska Bok- och Mediamässan arrangeras i Stockholm sedan 2020, nästa gång den 20 augusti. Mässan startades som reaktion på att den konservativa tidningen Nya Tider portades från de stora mediakoncernernas bokmässa i Göteborg. I Göteborg får däremot extremistiska organisationer delta, bland många andra Lenins Bokhörna. Till skillnad från konkurrenten i Göteborg är bokmässan i Stockholm opolitisk och har grundtemat yttrandefrihet. Bland panelister, utställare och talare har arrangörerna samlat personligheter från höger till vänster, från etablerade politiker och intellektuella, till frihetsrörelsen och alternativmedia. Enligt arrangörerna är den enda gemensamma nämnaren att helt enkelt slå vakt om svensk yttrandefrihet.

Expressens reporter Arne Lapidus konfronterade igår den socialdemokratiske entrepenören Jan Emanuel om hans deltagande. Enligt Lapidus riskerar Emanuel att träffa högerextremister på bokmässan. Journalistkollegan Jonathan Leman från Stiftelsen Expo fyller i och yttrycker oro för den storväxte socialdemokratens säkerhet.
– Han kommer att ha sällskap med en mängd talare som sympatiserar med nazism, förnekar Förintelsen, sprider rasidéer och judehat och förordar folkmord på muslimer. Andra sprider konspirationsteorier om vaccin och uppmanade till statskupp under pandemin, avslutar Leman.

Substansen i dessa anklagelser är en uppräkning av de deltagare som de båda journalisterna anser vara mest skrämmande: ”Alternativmedieprofilen Ingrid Carlqvist, klimatskeptikern Lars Bern och Max Winter som var en av arrangörerna bakom coronaprotesten i Stockholm 2021.” Även nyhetskanalerna Nya Tider, Swebbtv och Exakt24 kommer att delta, avslöjar Expressen. Hela listan över deltagare finns på bokmässans hemsida.

Bedömare menar att det är Expressen själva som är extrema i och med att de i sina artiklar undergräver vår grundlagsskyddade mötesfrihet, som även justitieminister Morgan Johansson påtalat vikten av, senast i samband med migrantupploppen under påsken där 300 poliser skadades. Se även vår ledarartikel av idag.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter