Facebook trakasserar FrihetsNytt

Frihetsnytt har vuxit till att bli ett problem som större aktörer försöker motarbeta. Senast ut att avslöja sin agenda är Facebook som vägrar göra publicera reklam som Frihetsnytt betalt för.

Frihetsnytt jobbar ständigt med att nå ut till nya målgrupper och se till att fler svenskar kan läsa vår tidning. Frihetsnytt jobbar även aktivt med att våra nyheter och analyserna kring dessa ska nå det svenska folket.

En viktig del för att uppnå detta är att göra reklam på etablerade plattformar så som Instagram, Youtube, Twitter och Facebook.

Facebook vägrar publicera betald reklam

Frihetsnytt beställde och betalade för att Facebook skulle göra reklam för en av våra artiklar under föregående vecka. Några dagar efter att allt var klart meddelade Facebook att de inte kunde publicera vår annons.

– Din annons kan ha avvisats eftersom den nämner politiker eller handlar om känsliga sociala frågor som kan påverka den allmänna opinionen, hur människor röstar och kan påverka resultatet i ett val eller lagförslag, skrev Facebook i sin motivering till beslutet att inte publicera artikeln.

För att kunna gå vidare med annonsen måste Frihetsnytt ”granska” avslaget, något som vi enligt tidigare erfarenheter vet inte kommer leda någonstans.

”Det går inte att ignorera Frihetsnytt längre”

Facebooks anledning till att avslå reklamen, trots att Frihetsnytt betalat, är svår att tolka. Det kan mycket väl vara så att anledningen är att precis som de själva uppger. Detta är dock något som Frihetsnytts chefredaktör Victor Eriksson inte köper.

Frihetsnytts chefredaktör, Victor Eriksson. Foto: Frihetsnytt
Frihetsnytts chefredaktör, Victor Eriksson. Foto: Frihetsnytt

– Frihetsnytt har vuxit sig så stora att makten inte längre kan ignorera oss. Vi har nämnts i FOI:s rapport och vi har attackerats av yttrandefrihetsfientliga organisationer som Expo. Vi når ut till en stor mängd svenskar varje dag och vi vet att vi numera har ett visst inflytande över debatten i Sverige.

– Detta är givetvis något som irriterar makten. Förut behövde de inte bry sig men nu tvingas de agera. Istället för att spela med öppna kort ser de till att sabotera för oss på andra sätt.

– Detta har vi märkt av på en mängd sätt. Facebook vägrar ta emot våra pengar för att göra reklam för vårt innehåll. Helt plötsligt blir det väldigt svårt att nå ut på Youtube och våra interaktioner på Instagram gick ner kraftigt. Visst, allt kan vara ett sammanträffande men jag finner det inte särkilt troligt. Frihetsnytt har blivit en finne i röven på makten och det visar sig tydligare och tydligare.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

4 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter