Facket anmäler Kinberg Batra – total katastrof

Skandalen kring Anna Kinberg Batra fortsätter att växa och nu har hon blivit anmäld av facket. Nya uppgifter visar att hon inte påbörjat utredningen hon lovade att göra samt att hon vägrat låta en viktig nyckelperson medverka i utredningen.

När landshövdingen Anna Kinberg Batra avslöjades med vänskapskorruption var det hett kring henne. Alla medier rapporterade om skandalen och Kinberg Batra och Länsstyrelsen lovade att tillsätta en utredning för att ta reda på om något gått fel till och varför.

Men när stormen lagt sig och medierna slutat granska henne kom landshövdingen på andra tankar.

Utredningen har inte ens kommit igång

Utredningen som Anna Kinberg Batra lovade medierna och folket blev aldrig av. Hon bemödade sig inte ens att starta en utredning. Inte heller har något besked kommit om när utredningen ska börja.

Detta har fått facket att reagera kraftfullt och huvudskyddsombudet på länsstyrelsen har svarat med att lämna in en anmälan Arbetsmiljöverket med en begäran om arbetsmiljöåtgärd.

– Arbetsmiljöproblemen till följd av landshövdingens ledarskap kvarstår. Omedelbara åtgärder behöver vidtas och arbetsmiljöutredningen är ett led i det, står det i anmälan rapporterar Aftonbladet.

Vägrar låta nyckelperson uttala sig

När Anna Kinberg Batra påbörjade sitt uppdrag som landshövding hade Åsa Ryding det övergripande arbetsmiljöansvaret på Länsstyrelsen i sin roll som länsöverdirektör. Denna roll hade Ryding under 1 år innan hon fick sparken av Kinberg Batra.

Facket kräver att Ryding ska få medverka i utredningen men ledningen på Länsstyrelsen vägrar låta Ryding vara med.

– Åsa Ryding hade det övergripande arbetsmiljöansvaret på myndigheten under Anna Kinberg Batras första år som landshövding. Som Länsöverdirektör med inblick i verksamhetens alla delar och i nära samarbete med landshövdingen är hennes bild viktig för att utredningen ska bli heltäckande, säger huvudskyddsombudet Anna Davis.


Se även filmen nedan:

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. 😂😂 Det är så skojigt när maktens folk ryker ihop .

    Vi vanliga är totalt maktlösa mot rättsövergrepp… Karl Hedin som är mycket förmögen kunde ändå behandlas mycket illa utan att dom skyldiga kunde lagföras…
    MSM rapporterade mycket sparsamt om detta övergrepp.

  2. Bra klarspråk! Det enda som gäller. Det pågår vissa aktiviteter inom länsstyrelsen mot henne. Det är hoppet. För tyvärr fungerar det ju så att en makthavare, som på det här sättet med folkförakt och brytande av förordningar där alla vet att alla vet, kommer undan med ett äckligt och föraktfullt smile, ytterligare befäster och förstärker sin makt. Hon visar att hon kan göra lite lite som hon vill och leka med oss, utan att vi kan göra någonting åt det. Gränserna tänjs ytterligare.

    Så fortsätt hemskt gärna att envist på liknande sätt kommentera detta. Både att upprepa vad ni här säger, och rapportera om vad som händer med saken framåt.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter