Fackförbunds prioritering av identitetspolitik får skarp kritik

IF Metalls ändring av sina stadgar till att bli ett ”feministiskt fackförbund”, får hård kritik från den sverigedemokratiske ordföranden i riksdagens arbetsmarknadsutskott.

Just nu är många socialdemokratiska toppar i fackförbunden livrädda för det allt starkare stöd som Sverigedemokraterna (SD) får inom facken, vilket kommer att minska den enorma makt som Socialdemokraterna kunnat åtnjuta genom dessa.

Frihetsnytt kunde tidigare i december skriva om hur sverigedemokraten Mats Fredlund fick rätt i Svea hovrätt gentemot Transport, som uteslutit honom endast på politiska grunder.

Tidigare samma månad skrev Frihetsnytt även om den inskränkning i demokratin som IF Metall gjorde när de ändrade i sina stadgar för att göra om förbundet till ett feministiskt fackförbund, byggt på det odefinierade begreppet allas lika värde. Det uttalade och ogenerade syftet är att utestänga sverigedemokrater.

Arbetsmarknadsutskottets ordförande ryter ifrån

Magnus Persson (SD), arbetsmarknadsutskottets ordförande
Magnus Persson (SD), arbetsmarknadsutskottets ordförande. Foto: Regeringskansliet

Men Sverigedemokraterna ligger inte i underläge när det kommer till att bita tillbaka. Arbetsmarknadsutskottet i riksdagen, som ansvarar för arbetsmarknadspolitik, har nämligen en sverigedemokratisk ordförande, Magnus Persson.

Han har själv blivit utsatt för politisk diskriminering när han tvingades bort från sin fackligt förtroendevalda position inom LO-förbundet Byggnads, på grund av sitt engagemang inom SD. Han reagerar nu på den identitetspolitiska tvångsstyrningen inom IF Metall, rapporterar SVT.

Enligt Persson handlar det om att censurera och hålla utanför tusentals personer, helt i strid med allt vad demokrati heter.

”Vem avgör om jag är feminist? Vem avgör om jag inte delar synen på alla människors lika värde? Är det styrelsen inom IF Metall som ska avgöra det?” frågar Persson i SVT:s inslag.

Men att styrkeförhållandena blivit allt jämnare gentemot de maktfullkomliga facktopparna, är något som Persson gläds åt.

”Visst känner jag lite stolthet att killen som blev utsparkad nu sitter som ordförande i arbetsmarknadsutskottet.”

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter