Både vindkraften och miljöpartiet tappar stöd

Motståndet mot elitens vindkraftprojekt växer. För första gången är det fler svenskar som är emot vindkraft i närheten av sin bostad än som är för.

Vindkraften är generellt sett en populär energikälla bland svenskarna, uppger TT. Enligt den senaste nationella undersökningen vill 58 procent av svenskarna satsa mer på vindkraft än i dag, och 21 procent vill satsa ungefär lika mycket som idag.

Bara 13 procent vill satsa mindre eller helt avstå – förmodligen eftersom de vägt för- och nackdelar med denna ekonomiskt hopplösa, miljöförstörande och skadliga energiform.

Jämfört med för 10-20 år sedan har dock vindkraften tappat i popularitet och ”tydligt negativa rörelser” syns i de senaste opinionsundersökningarna, uppger TT. Faktum är att vindkraftverken har tappat mer i opinionsstöd än något annat energislag i modern tid. Detta trots att de samtidigt haft enorm PR, omhuldade av vartenda större massmedium.

Enligt Energimyndigheten fanns hösten 2021 4 754 vindkraftverk i Sverige och ökningen har varit stor de senaste åren. I flera andra länder har vindkraftverken totalförstört hela landskapsbilden.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter