Familjen Trump stäms av New York

Staten New Yorks justitieminister stämmer Donald Trump och tre av hans barn

Förföljelsen och angreppen mot den tidigare amerikanske presidenten Donald Trump fortsätter. Staten New Yorks justitieminister, demokraten Letitia James, anklagar och stämmer familjen Trump för företagsbedrägeri. Förutom Trump själv gäller stämningen även sönerna Donald Trump Jr, Eric Trump och dottern Ivanka Trump. Även andra personer som är anslutna till Trump Organization ingår i stämningen. 

Drevat mot Trump i åratal – utan resultat

Letitia James stämningsansökan kommer efter en treårig utredning av Trump Organizations ekonomi, där de anklagas för att ha använt sig av förfalskade eller vilseledande ekonomiska rapporter för att få förbättrade lån, försäkringar och skatteförmåner.  

Donald Trump slår ifrån sig anklagelserna och menar att det är ännu en häxjakt mot honom. Drevet som har försiggått mot en sittande president, och som fortsätter än idag, är av sällan skådat slag.  

Demokraterna har under större delen av Trumps presidentperiod försökt åtala honom, bland annat genom kända Russiagate och Ukrainegate, men inga anklagelser har hittills kunnat fälla den tidigare presidenten.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar