Farage attackerades – Svaret retar vänstern

Den frispråkige brittiske politikern Nigel Farage är en nagel i ögat på etablissemanget. När han attackerades av en vänsterextremist var förhoppningen att antingen skrämma eller förnedra honom. Farages svar på attacken är dock ett sådant som snarare retar upp motståndarna ytterligare.

Frihetsnytt rapporterade om den bomb som släppts i Storbritannien av den karismatiske brittiske politikern Nigel Farage. Han meddelade dels att han tar över ledarskapet för partiet Reform UK, samt att han kandiderar till det brittiska parlamentet i och med nyvalet den 4 juli.

Under tisdagen, när han inlett sin valkampanj, blev han attackerad av en vänsterextremist i staden Clacton, där han kandiderar. Extremisten, 25-åriga Victoria Thomas Bowen, kastade en milkshake mot honom1. Det ska ha rört sig om en bananmilkshake från McDonalds.

Nu har Bowwn blivit åtalad för attacken och ska infinna sig i domstolen den 2 juli, rapporterar Sky News. Det är oklart vilket straff hon riskerar, men 2019 dömdes vänsterextremisten Paul Crowther att betala 350 pund (ungefär 4 600 svenska kronor) för kemtvätt av kostymen.

Skrattar åt attacken

Farage har dock inte låtit sig avskräckas av attacken. Istället har han fullständigt vänt på det och använder den till sin fördel. I en video som han publicerat på X har han köpt en likadant milkshake och skålar till tittaren:

Min milkshake får alla att komma till samlingen, säger han glatt och höjer bägaren (”My milkshake brings all the people to the rally”).

Vänsterpolitikern: ”Kasta in milkshakes”

Farages sätt att vända en grov kränkning till sin fördel och skratta åt extremvänstern har provocerat dem. Den jamaicansk-ättade före detta vänsterparlamentarikern Diane Abbott uppmanar extremvänstern att inte kasta milkshakes på Farage, eftersom han ”frodas av publiciteten”. Hur många vänsterextremister som kommer hörsamma detta återstår att se.

Om Farage hanterar framtida attacker på ett liknande sätt kan extremvänstern bli effektiva (men ofrivilliga) förkämpar för hans valkampanj.

  1. Att kasta milkshakes mot oliktänkande är en metod som vänsterextremister använder mot de som tycker annorlunda än de själva. Personer som blivit drabbade är den svenske gatukonstnären Dan Park och vietnamesisk-amerikanske journalisten Andy Ngo. []
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter