Farage: Euron är dömd till undergång

Finanseliten är de enda som gynnas av Europas ekonomisystem, säger Brexit-ledaren

Eurozonens och eurons förfall är oundvikligt. Centralbanken ECB styr och reglerar marknaden för att gynna finanseliten och försvaga Europas stater – detta förklarar Nigel Farage i en debatt mot konservativa ekonomer.

Euron har förlorat 18 procent av sitt värde senaste ett och halvt åren, i jämförelse med dollarn som också förlorat en stor del av sin köpkraft. Nigel Farage förklarar i en debatt på YouTube att en delorsak är den katastrofala energipolitiken som innebär att många länder saknar all självförsörjning av energi. Ett annat problem är den överreglerade ekonomin som gynnar finanseliten och hindrar entreprenörskap, konkurrens och sann demokrati, enligt Farage.

Nigel Farage vill se en öppnare ekonomisk marknad som tillåter fri och konkurrens och kraftiga skillnader i levnadsstandard för att skapa tillväxt i Europas ekonomi.

Farage är ursprungligen valutahandlare och var tidigare politiker och ledare för Brexit-partiet i Storbritannien mellan 2019-2021.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter