Färre äldre tar vaccin

Trots alla alarmerande rapporter om dödsfall och allvarliga biverkningar av det så kallade covidvaccinet fortsätter Folkhälsomyndigheten (FHM) att uppmana personer över 80 år att ta en ytterligare dos både höst och vår. Men det är långt färre i den äldre åldersgruppen som vill ta den femte injektionen än tidigare, vilket tycks bekymra myndigheten, medan det sannolikt glädjer många andra.

I Stockholm är det bara var femte person över 80 år som har tagit påfyllnadsdosen med det starkt ifrågasatta och kritiserade så kallade covidvaccinet under våren. Detta trots att FHM uppmanar till det, rapporterar Dagens Nyheter. I Värmland har så många som 77 procent lytt uppmaningen medan siffran totalt i landet ligger på 47 procent, enligt FHM.

FHM menar att de stora skillnaderna i landet beror på de olika regionernas arbete med att nå ut till folk.

Stor vaccinationskampanj till hösten

Elda Sparrelid, chefläkare i region Stockholm, säger till DN att regionen har gått ut med påminnelse-sms till gruppen äldre, men att kampanjerna inte varit lika omfattande som tidigare. Däremot kommer de göra en större drive till hösten.

Man kan alltså konstatera att all information som framkommit internationellt kring riskerna och dessutom att vaccinet inte förhindrar smittspridning, ignoreras fullkomligt av myndigheterna som fortsätter att utsätta de äldre för fara. Detta trots att covid sedan den 1 april förra året inte längre räknas som samhällsfarlig.

Nästan 90 procent av svenskarna över 18 år har tagit de första två doserna. Två tredjedelar har även tagit en tredje spruta, medan andelen som därefter tagit ytterligare doser är lägre.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter