Fastighetsbolag chockhöjer elpriset

Fastighetsbolaget Wallenstam chockhöjer elpriset för sina hyresgäster med 525 procent. När priserna fortsätter att stiga är det de boende som får ta smällen.

Det Göteborgsbaserade fastighetsbolaget Wallenstam kommer att höja elpriset för 12 000 hyreslägenheter i Göteborg, från 40 öre per kilowattimme till 250 öre, exklusive moms, efter årsskiftet. Det utgör en höjning på 525 procent som hyresgästerna kommer att få betala, rapporterar Göteborgs-Posten.

Själva berömmer sig företaget för att ha gått ned i den utlovade höjningen. I ett mail som gick ut i oktober till de boende stod det att elpriset skulle höjas med 650 procent, vilket Göteborgs-Posten skrev om då. Nu blir höjningen inte lika hög som det ursprungligen var tänkt, men den kommer att bli otroligt kännbar för hyresgästerna.

Enligt Wallenstam själva är det tack vare satsningen på förnybar energi som de kan erbjuda det bästa priset för ettåriga elavtal. Företaget kommer även att betala ut 50 öre per kilowattimme i elstöd enligt regeringens mall till de som köper el av bolaget.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter