Fattigdomen ökar – Blågula Korset hjälper

Antalet personer som söker hjälp för att få mat på bordet har ökat kraftigt senaste halvåret, detta rapporterar Stadsmissionen i en undersökning som släpps idag, kallad ”fattigdomsrapporten”. 

Anledningen till ökningen sägs vara de ökade priserna på mat, el och drivmedel. Alla dessa prisökningar skapar en ohållbar situation för personer som lever på existensminimum. 

Dessa grupper drabbas hårdast

Samhällsgruppen som drabbats hårdast är till största del äldre människor, men man ser även en ökning av yngre personer och barnfamiljer. Många som söker hjälp får någon form av försörjningsstöd av staten, men långt ifrån alla får den hjälp som de behöver. Vilket är något som Blågula Korsets ordförande Eva Donell vittnar om:

– I mitt arbete att hjälpa utsatta svenskar möter jag så många människor som lämnas utanför samhällets trygghetsnät. Om inte staten hjälper dessa utsatta människor så behöver vi göra det.

Förra veckan rapporterade FrihetsNytt att 70 stycken sovplatser för hemlösa riskerar att försvinna i Malmö stad. Enligt socialstyrelsen fanns det 33 000 hemlösa i Sverige 2017, sedan dess har utvecklingen gått snett enligt landets många stadsmissioner och mörkertalet kan vara enormt.

Så kan du få hjälp

Blågula Korset är en annan välgörenhetsorganisation som riktar sig mot att hjälpa svenskar. Organisation riktar sig särskilt till svenskar som är hemlösa, äldre, fattiga barnfamiljer och brottsoffer.

Blågula korset har hjälpt hundratals svenskar med att få mat, kläder och ekonomiskt stöd. För att skänka en gåva eller ansöka om stöd, läs mer på BlagulaKorset.se

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter