Fauci ska utfrågas om virusets ursprung

Republikanerna lovade att utreda Biden och hans administration när de fick kontroll över representanthuset i förra årets mellanårsval och nu skrider de till verket. Anthony Fauci är en av de som ska få inkomma med svar gällande var coronaviruset kom ifrån.

En särskild covid-19-kommitté i det amerikanska representanthuset har fått i uppdrag att utreda coronavirusets ursprung samt huruvida amerikanska medel har skickats till ett laboratorium i Wuhan i Kina, skriver USA Today.

Utskottets ordförande Brad Wenstrup.
Foto: Wikipedia/ US Congress

Kommittén begär in information om virusets ursprung från nuvarande och tidigare tjänstemän i Bidenadministrationen, däribland dr Anthony Fauci, tidigare chef för National Institute of Allergy and Infectious Diseases, och Joe Bidens medicinska rådgivare. Fauci avträdde sina poster i december i fjol.

– Det amerikanska folket förtjänar riktiga svar efter att i åratal ha lidit av coronaviruspandemin och relaterad regeringspolitik. Denna utredning måste börja med var och hur detta virus uppstod så att vi kan försöka förutse, förbereda eller förhindra att det händer igen, sade utskottets ordförande Brad Wenstrup.

Republikanerna har tidigare försökt få svar

Ordföranden för House Committee on Oversight and Accountability (ung. Kommittén för tillsyn och ansvarsskyldighet), James Comer och andra republikaner, har tidigare försökt få ut dokumentation och information om coronavirusets ursprung från Bidenadministrationen och olika myndigheter.

-Det är viktigt att förstå covid-19:s ursprung för att kunna ge ansvarsskyldighet och skydda amerikanerna i framtiden, sade Comer i ett uttalande.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter