FBI kan avskaffas

En av FBI:s tilldelade uppgifter är att skydda medborgerliga rättigheter, bland annat yttrandefrihet. Organisationens villighet att driva igenom censur och övervakning gör nu att politiker vill ingripa mot utvecklingen.

Republikan bildar politisk kommmitté mot offentligt maktmissbruk

Republikanen Matt Gaetz, som sitter i representanthuset och där representerar Florida, öppnar nu för att förbjuda FBI om inte organisationen börjar ägna sig åt det som är deras sanna förpliktelser, i stället för att lyssna på och censurera amerikaner. Det skriver Reclaim The Net.

Även USA:s justitiedepartement möts av kritik från Gaetz, liksom ATF (Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives, sv. ”Byrån för alkohol, tobak, skjutvapen och sprängämnen”), som är en sorts federal antidrogpolis.

Gaetz har varit med om att bilda Weaponization of the Federal Government Select Subcommittee (i USA kan kongressledamöter bilda egna utskott som detta) tillsammans med andra kongressledamöter.

Utskottet kommer att hålla en utfrågning i nästa vecka om bland annat händelser under valrörelsen till presidentvalet 2020, med fokus på mikrobloggen Twitters roll i sammanhanget.

FBI-tjänstemän kallas

Sedan FBI-tjänstemän agerat visselblåsare och i slutna utfrågningar meddelat kritisk information om FBI till utskottets ordförande, Jim Jordan som sitter i representanthuset för Ohio, kommer nu Jordan också att kalla minst 16 FBI-tjänstemän till ytterligare utfrågningar. Detta framgår av ett brev som skickats till FBI:s generaldirektör, Cristopher Wray.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter