FBI vägrar berätta vilka fler sociala medier som de betalar för censur

Den amerikanska federala polismyndigheten, FBI betalade bland annat Twitter för att censurera inlägg. Trots att de är öppna med att de betalar sociala medier för olika ”tjänster”, vägrar de att berätta vilka andra medier de mutar.

Den amerikanska federala polismyndigheten Federal Bureau of Investigations (FBI) har varit i blickfånget den senaste tiden efter att det avslöjats att de betalat Twitter (innan Elon Musk tog över) för att censurera politiskt oliktänkande. Frihetsnytt har skrivit om hur FBI övervakade plattformen och sedan skickade underlag till dem för att censurera inlägg som framförallt stödde Donald Trump.

Men avslöjandet om FBI:s censur verkar bara vara toppen på isberget, rapporterar Reclaim the Net.

På frågor från Fox News om historien svarar myndigheten att de Twitter-filer som avslöjat deras agerande, endast är ett påhitt av konspirationsteoretiker. De påstår sig inte ha drivit på censur. Det handlade snarare om att kompensera Twitter för helt lagliga förfrågningar, påstår representanter för FBI.

I samma utfrågning säger FBI att man har ett liknande samarbete med andra sociala medier, men vägrar att säga vilka det rör sig om.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter