Felicia Axelsson: ”Riktiga män vågar stå upp för saker”

De framförda åsikterna är personliga och representerar personen, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Utan Filter – Felicia Axelsson om kvinnor och män och sin egen bakgrund

Jag talar med opinionsbildaren Felicia Axelsson 21 år, om hur det är att vara kvinna och engagerad i partiet ”Alternativ för Sverige”, om kvinnor och män och en hel del annat.
Felicia driver YouTube-kanalen ”Ung opinion” tillsammans med Izabella Nilsson Jarvandi och Felicia Eriksson, där djup och allvar blandas med satir och flams.
Här följer ett utdrag ur intervjun.

Jag känner att jag som kvinna inte ens borde behöva engagera mig politiskt om det bara hade funnits tillräckligt många riktiga män i rörelsen

Felicia Axelsson
Hur är det att vara ung kvinna och icke-politiskt korrekt? Vilka utmaningar har det inneburit?

– Det var inte någon särskilt stor utmaning för det var så pass viktigt för mig, som ett kall kan man säga. Det var väl ingen som tog direkt avstånd mot mig, men jag kan känna på energin hos vissa att de vill undvika vissa ämnen. Men jag vill inte heller umgås med personer som jag inte får något utbyte av.
I restaurangbranschen där du också jobbar – den består ju av mycket invandrare – har du stött på problem med dina åsikter där?

– Min chef och många kollegor är från Serbien och jag upplever att de har en bättre traditionell syn än svenskar och de är väldigt stöttande gentemot mig och det jag gör.

Hur kommer det sig att du har de åsikter som du har?

– Jag har alltid haft de åsikter jag har så länge jag kan minnas. Hela min släkt i princip, har liknande åsikter. Mina föräldrar undvek att prata politik med mig men jag kommer nog känna mig tvungen att göra det med mina barn med de tider vi lever i.

Varför protesterar inte fler unga mot den rasism som svenskar utsätts för?

– Dels handlar det om brist på mod och att du styrs av rädsla, speciellt om du har utländska kompisar. Du kan vara rädd att bli förnedringsrånad och misshandlad. Många unga är nog heller inte medvetna om att det pågår. De lever i sin lilla bubbla.

Vad vill du säga till svenska ungdomar som vill engagera sig?

– Vill man göra något viktigt i livet för sina barns och barnbarns framtid, då ska man följa sitt hjärta. När man engagerar sig träffar man väldigt många likasinnade som man kan utbyta tankar och idéer med. Många nya möjligheter dyker också upp. Sen är det ju så att man inte behöver synas och höras framför en kamera för att göra viktiga saker.

Vilka är de mest negativa konsekvenserna ungdomar drabbas av idag på grund av PK-samhället?

– Att man inte har en trygghet i sin könsroll. Genom HBTQ-rörelsen blir du mer eller mindre påtvingad att bli attraherad av samma kön och att det är sexigt att vara bisexuell. Det är nästan den nya normen. Jag tror att problemet inte är att så många faktiskt är homosexuella – jag tror det beror på att det inte finns så många riktiga män och så många riktiga kvinnor. Jag tror inte att vi mår bra av det, varken i oss själva eller i en relation.

– Sen väntar vi för länge med att skaffa barn och prioriterar karriären och när barnen väl kommer, då ska de in på dagis så snart som möjligt. Statlig uppfostran som jag tror är agendan.

Varför blev det Alternativ för Sverige och inte Sverigedemokraterna?

– Jag tycker det är väldigt stor skillnad på dem. SD är inte pålitliga och har svängt i många hjärtefrågor som var anledningen till att folk valde dem från början.

Vad menar du med att du vill ha fler ”riktiga män” i rörelsen? Vad är det?

– En riktig man vågar stå upp för saker och är väldigt maskulin. Jag känner att jag som kvinna inte ens borde behöva engagera mig politiskt om det bara hade funnits tillräckligt många riktiga män i rörelsen. Det finns många men det behövs fler.

de som styr vill att vi ska ha vårt
07-16 jobb där vi blir för trötta för att utmana våra tankar och vi blir lättare att styra.

Felicia Axelsson
Vilka är de inre egenskaperna som skiljer sig mellan män och kvinnor?

– En kvinna är, eller ska vara, väldigt empatisk. Hon gillar gemenskapen, hemmet och månar om omgivningen. Mannen var ju tvungen att jaga mat till familjen och behövde en aggressiv sida. En man ska kunna skydda sin familj och kvinnan ska fixa grunderna i familjen.

– Ofta är kvinnor bra på att nedvärdera mäns manlighet men i vissa sammanhang, när det passar, då ska han minsann vara man.

Du tror att många av de problem vi ser i samhället skulle lösa sig om män och kvinnor var trygga i sina roller och visste vad könsrollerna innebär. Vill du berätta vad du menar med det?

– I en relation där jag som kvinna är trygg och min man är trygg då kommer vi kunna samspela mycket bättre. Jag är en stark förespråkare av kärnfamiljen. Om jag har en son och säger till honom att han inte får göra något som är farligt, som klättra i träd eller bråka och jag uppmanar honom att gråta, alltså han uppfostras till att inte vara man då. Hur ska han då bli trygg som man? Det är i familjen allting startar.

– Vi har en väldigt utbredd psykisk ohälsa idag och för många är det den enda ”tryggheten” – det enda de känner till – att de diagnosticerats som deprimerade. Det ger också uppmärksamhet och om man blir bekräftad som offer så fortsätter personen såklart i det mönstret. Han får det han vill ha, så att säga.

– Det är inte så konstigt att det finns så mycket missbruk och dåliga relationer när människor inte är trygga i sin egen könsroll.

Vilka är dina ingredienser i lösningsgrytan då?

– Man ska bygga det man gör på kärlek och inte på hat – kärlek till sitt land och kärlek till de som ska ta över en dag. Jag vill vara en positiv person för det skapar positivitet. Hur ska vi annars dra till oss andra positiva människor som vill göra något för Sverige? Annars blir det en rörelse med trötta, bittra och lata personer.

– Man ska heller inte se sig som en förlorare, för det gör många i dagens samhälle. De strävar inte efter att vara en vinnare.

– Vi behöver också fler riktiga män i rörelsen, som jag sa förut, och vi kvinnor måste uppmuntra dem.

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några varor i din varukorg ännu.

Bläddra bland produkter