Fico till mediekåren: ”Ledsen att jag överlevt, men jag är tillbaka”

Slovakiens antiglobalistiska premiärminister Robert Fico utsattes för ett mordförsök för två månader sedan, men meddelade under dagen att han är tillbaka. ”Kära progressiva liberala medier och opposition, ledsen att jag har överlevt men jag är tillbaka”, skriver premiärministern på Facebook.

Den 15 maj blev Slovakiens premiärminister Robert Fico skjuten i magen med fyra skott under ett kampanjmöte. Han fördes snabbt till sjukhus med allvarliga skador, och under en tid var det oklart om han skulle överleva.

Fico har de senaste åren gjort sig känd som en antiglobalist, trots att han är socialdemokrat. Han har bland annat ställt sig negativ till att skicka vapen till Ukraina och förespråkar en mer kommunikativ relation till Ryssland. Han har dessutom en god relation till Ungerns premiärminister Viktor Orbán och har vid flera tillfällen kritiserat EU:s överstatlighet.

Fico sköts med fyra skott. Skärmavbild: Youtube/Forbes Breaking News

Självsäkra beskedet

Nu rapporterar AFP att Fico efter två månader har återgått till sitt arbete. Fico passar i ett inlägg på Facebook på att reta landets liberala mediekår och skriver följande:

”Kära progressiva liberala medier och opposition, ledsen att jag har överlevt men jag är tillbaka”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter