FILM: Anders Tegnell konfronteras av två kvinnor

Den före detta statsepidemiologen, Anders Tegnell, blev under ett möte konfronterad av två kvinnor. En av frågorna var om anledningen till att Tegnell ändrat sin inställning till vaccin var om han ”blivit lurad, hotad eller mutad”.

Anders Tegnell var Sveriges statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten under covid-19-pandemin 2020-2021. Han avslutade sin tjänst som statsepidemiolog i mars 2022.

Från försiktig till stor ”vaccinentusiast”

Redan vid starten av pandemin valde Tegnell en liberal hållning mot covid-19 och fokuserade på att uppnå flockimmunitet. Tegnells hållning var i stark kontrast mot övriga världen som valde att fokusera mer på nedstängningar, kraftfulla restriktioner, krav på munskydd och massvaccinationer.

Tegnells strategi för att tackla covid-19 fick stor kritik, framförallt från andra länder som menade att han utsatte Sveriges befolkning för onödiga risker.

Men efter att pandemin var över visade det sig att den liberala hållningen mot covid-19 var det rätta. Enligt SCB hade Sverige lägst överdödlighet i Europa mellan 2020–2022.

Blev Tegnell ”lurad, hotad eller mutad”?

Anders Tegnell hade till en början en mer liberal inställning till vaccin mot covid-19 och såg den naturliga flockimmuniteten som ett bättre alternativ. Detta var en inställning han senare ändrade när han blev en allt större förespråkare för vaccin.

Många har frågat sig varför han ändrade sig, bland annat på ett möte vid Lunds Universitet i går kväll, när två kvinnor konfronterade Tegnell.

Den första kvinnan frågade:

– Hej Anders, vi är många som älskar dig, beundrar dig för att du stod upp för sunt förnuft och naturlig immunitet under pandemin, människans naturliga immunitet. Och som du nämnde så fungerade ju vaccinet inte särskilt bra mot smittspridning och sådär på äldreboenden. Men sen hände något där, du övergav den här förnuftiga linjen. Min korta fråga är: Blev du lurad, hotad eller mutad? där frågan följdes av skratt och applåder från publiken.

Anders Tegnell svarar inte på frågan från kvinnan utan framhåller istället att han alltid varit en stor ”vaccinentusiast”. Lyssna på hela frågan och Tegnells svar i videon längst ned i artikeln.

En annan kvinna frågade därefter Tegnell vad hon ska säga till sin far som blivit förlamad från halsen och nedåt efter femte vaccindosen, och till alla hennes vänner som drabbats av stroke, blodproppar med mera. Tegnell svarade enligt uppgift även denna gång undvikande.

– Jag tror att alla dessa individer hade nytta av vaccinet på individnivå eftersom det skyddar mot svår sjukdom och död.

Videoupptagningen på Anders Tegnells svar om han blivit ”lurad, hotad eller mutad”.
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Jag tyckte Tegnell talade i gåtor…

    ” Ingen fara i Sverige –endast några hemvändande skidåkare drabbade ”

    ”ökningen har minskat” …Tegnells gamla noppiga tröjor /skrynkliga kläder kommer jag ju ihåg.

    Jag minns tönten som i TV visade upp att han tatuerat in Tegnell på sig. 😂😂😂

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter