FILM: Patrik Oksanen lyfts okritiskt fram av media

De framförda åsikterna är personliga och representerar personen, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Skandaljournalisten Patrik Oksanen sprider egen propaganda om Putin i media. Expressen anlitar Patrik Oksanen som expert i Rysslandsfrågor. Oksanen förvrider verkligheten och rapporterar inte sanningsenligt utifrån det som Putin säger.

Den före detta ledarskribenten för Centerpartiet Patrik Oksanen medverkar i en artikel på Expressen som expert i Rysslandsfrågor.

Vladimir Putin. Foto: Wikipedia/ http://www.kremlin.ru/ CC BY 4.0 DEED

Han får där möjlighet att sprida påståenden om Ryssland och dess president Vladimir Putin. Han ifrågasätter även Putins uttalanden och menar att allt han säger är lögner, som kommer spridas ordagrant av internationella medier. Han får helt okritiserad förvränga fakta och komma undan med subjektiva omdömen utan att bli ifrågasatt.

Putins uttalanden blir vinklade i media

Världspressen fick träffa president Putin för första gången sedan starten på kriget mot Ukraina. Putins uttalanden om orsaken till invasionen vinklades och förvrängdes av media, som ofta framställer Putin som galen och menar att han kommer att attackera väst.

Genom Expressen får Oksanen sprida rysskräck

Syftet med att förvränga rapporteringen om Putin och Ryssland är att svartmåla och driva sin egen vänsterpropaganda och skrämseltaktik, samtidigt som USA framställs som den stora räddaren i nöden. Oksanen framstår, enligt Frihetsnytts politiske kommentator Tobbe Larsson, tydligt som en CIA agent med sina uttalanden.

Högern pekas ut som ”Putinkramare” och extremister

Svartmålningen av högern handlar numera inte bara om att de är ”invandringskritiska extremister”, utan nu anklagas högern även för att vara ”Putinister”.

Oksanen har även hävdat att partiet Medborgerlig samlings tidigare partiledare, Ilan Sadé, skulle vara ”Putinist”. Att han får komma undan med sådana personangrepp visar tydligt på en icke neutral nyhetsrapportering genom Expressen som är helt styrda av globalisterna och USA.

Har avslöjats samarbeta med våldsamma vänsterextremister

Patrik Oksanen har i hemlighet samarbetat med en grupp bestående av höga makthavare, journalister och opinionsbildare för att påverka samhällsdebatten. Detta genom att stämpla all samhällskritik som Rysslandspropaganda.Detta avslöjande skedde redan 2015.

Gruppen inriktade sig på att angripa yttrandefriheten och lanserade begreppet ”Fake News” i Sverige. Oksanen har upprepade gånger avslöjats med att samarbeta med våldsbejakande vänsterextremister och har ägnat sig åt olagliga påverkanskampanjer.

Ett exempel är hans fulspel mot Svenska Bok- & Mediemässan, där Frihetsnytt var en av arrangörerna, som där han felaktigt påstod att en av deltagarna var en rysk agent med syftet att skrämma iväg en viktig deltagare på Svenska Bok- & Mediemässan.

Frihetsnytt granskar makten

Redaktionen på Frihetsnytt arbetar ständigt med att granska makten och lyfta fram fakta samt att hålla sig neutrala i sin rapportering.

Det är viktigt att lyfta fram olika sidor och låta alla komma till tals. Frihetsnytt arbetar ständigt för och värnar om yttrandefrihet och demokrati.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

 1. Bravo Tobbe!!!
  Kritisera alla som beter sig klandervärt!!
  Men lyft också fram dem som agerar klokt och statsmannamässigt och verkar för fred!!
  Då krävs en kunskap och förståelse om historien och modet att gå emot gängse falsk propaganda.
  Att söka sanning borde vara varje medias viktigaste uppgift!!!
  Tyvärr finns inte den ambitionen i någon av de etablerade medierna.
  Därför tycker jag Frihetsnytt gör ett fantastiskt och viktigt arbete, för de har just den ambitionen och det är befriande.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter