Finanselitens försök att straffa Ye misslyckas

Efter att Ye, tidigare Kanye West, valde att utnyttja sin yttrandefrihet genom att bland annat säga att även vita liv spelar roll, rasade finanseliten. En av de som hörsammade finanselitens raseri var Adidas, som dumpade den svarta rapparens skomärke Yeezy.

I oktober 2022 valde den svarta rapparen Ye att sticka ut hakan och säga något som man inte får säga i det politiskt korrekta USA.

Det som fick etablissemanget och finanseliten att gå i taket var när Ye bar en tröja med budskapet ”White Lives Matter” (vita liv spelar roll) på en modevecka i Paris i oktober förra året, vilket Frihetsnytt rapporterade om.

Adidas bröt med Ye

Efter att etablissemanget satt igång en häxjakt mot Ye följde vissa företag med i jakten och bröt sina kontrakt med rapartisten.

Ett av dessa företag var sportjätten Adidas som bröt samarbetet med både artisten och varumärket Yeezy, som de tillsammans byggt upp.

Men Adidas uppbrott med Ye kom inte gratis. I det fjärde kvartalet gjorde Adidas en rörelseförlust på 724 miljoner euro, vilket motsvarar ungefär 8,2 miljarder svenska kronor.

Yeezy fortsätter att sälja

När Adidas bröt med Ye hade företaget fortfarande stora lager med skorna. Trots att etablissemanget, finanseliten och Adidas försökt att misskreditera Ye fortsätter hans skor att sälja.

Nu rapporterar Fortune att Yeezy-skorna fortsätter att sälja trots att Adidas avbrutit avtalet med Ye. Totalt uppgår försäljningen till 350 miljoner euro, vilket motsvarar omkring 4 miljarder svenska kronor.

Om Ye får ta del av förtjänsten på försäljningen av sina skor som Adidas drar in framgår inte. Det som däremot är glasklart är att finanselitens försök att misskreditera folk som går utanför åsiktskorridoren går inte längre hem hos folket, annars hade inte skorna sålt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter