Finanseliten försöker stoppa Kanye West

Detta är en krönika. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.
Efter att Kanye West bar en tröja med budskapet ”White lives matter” startades en massiv kritikstorm. Många hyllade Wests initiativ medan andra hävdade att det var rasistiskt att framhäva att vita människor har ett värde. Nu försöker finanseliten straffa West genom att låsa honom ute från sociala medier.

Det var på en tillställning under förra veckan i Paris som den världsberömde rapartisten, Kanye West, bar tröjan med budskapet ”White lives matter”. På tillställningen bar även den afroamerikanska debattören Candace Owens och Bob Marleys barnbarn Selah Marley en likadan tröja.

Kanye West stängs ute från plattformarna

Handlingen att bära tröjan fick mycket positiva reaktioner och på sociala medier hyllades initiativet av många användare. Samtidigt fick West motta hat och hot för sitt agerande.

Först blev Kanye West utestängd från Instagram och när West sedan gick tillbaka till att använda sitt Twitter-konto blev även det inaktiverat.

Finanseliten försöker skrämma till tystnad

Fenomenet att personer med annorlunda åsikter får sina konton på sociala medier avstängda är inget nytt. Bland annat har USA:s tidigare president, Donald Trump, fått sitt konto på Twitter avstängt och alternativmedierna Exakt24 och Swebbtv har blivit avstängda från YouTube.

Många ser detta agerande från de sociala mediejättarna som ett sätt för finanseliten att skrämma folk till tystnad. Situationen kring Kanye West är ett bra exempel på detta. När folk ser hur West behandlas minskar chansen att de själva vågar yttra en liknande åsikt.

Finanselitens metoder blir mindre verksamma

Trots det stora drev som Kanye West råkat ut för har han inte gett sig. Tvärtom så står West kvar för sin åsikt och låter sig inte skrämmas till tystnad. Färre och färre personer bryr sig och det är positivt, ju färre personer som bryr sig om företeelsen desto bättre.


Bättre än att inte bry sig är att avslöja hur finanseliten jobbar. Blottlägger vi strategin bekom deras handlingar så blir de inte lika verksamma. Ju fler som förstår strategin bekom deras handlingar desto mindre skada kommer de åstadkomma.

Så här stoppar vi finanselitens makt!

Samtidigt som finanseliten begränsar yttrandefriheten på sina sociala medieplattformar växer en rad alternativa plattformar fram.

Deras maktställning är enorm eftersom att de ännu inte hotas av några seriösa alternativ. Men ju fler alternativ till deras plattformar som växer fram, desto mindre makt får de.

Tänk dig att vi har ett alternativ till YouTube. Då har YouTube två val.
  1. De fortsätter på sin yttrandefrihetshatande bana. Resultatet blir att fler kommer till vår plattform.
  2. De slutar censurera folk och återinför yttrandefriheten. Resultatet blir att vi kan yttra oss på deras plattform.

Oavsett utfall blir vi vinnare i ekvationen.

Så här kan du stoppa finanseliten

Varje människa har en stor makt och en väldigt stor förmåga att påverka sin omgivning. Problemet idag är egentligen inte att vi har en finanselit som utnyttjar oss, tar bort våra friheter och gör våra liv odrägliga. Problemet är vi själva.

Vi har tillåtit utvecklingen fortgå, det är vi som har knutit näven i fickan och det är vi som inte har sagt ifrån när vi har sett alla dessa saker hända. Denna insikt är otroligt viktig. Vi måste inse att det är vi själva som är orsaken till detta och det är först då vi kan påverka. Du kan inte påverka vad någon annan gör men du kan alltid påverka vad du själv gör.

För att stoppa finanseliten måste vi göra följande:
  1. Sluta vara ett offer – Ta ansvar för ditt liv och din omgivning. Vill du få mindre brottslighet där du bor? Börja patrullera området på natten. Varje problem har en lösning. Det är du som avgör.
  2. Avslöja deras metoder – Varje gång någon hängs ut, varje gång de försöker skrämma folk till tystnad. Se till att avslöja dem! Deras metoder blir inte lika verksamma.
  3. Bygg eller stötta alternativ – Stötta de alternativ som idag erbjuds. Prenumerera på fria medier, köp produkter av bra producenter och stötta varandra i alla givna lägen. Finns det inga alternativ som passar dig? Starta ett eget.
  4. Sluta stötta finanseliten – Sluta ge finanseliten dina pengar. Det finns inte alltid alternativ till allt som du behöver varje dag men det finns väldigt många. Titta på vad du spenderar dina pengar på en månad och flytta över så mycket du kan till bättre alternativ.
  5. Våga stå upp – När yttrandefriheten angrips – försvara den! Våra friheter finns bara så länge vi kämpar för dem. Vill du ha yttrandefrihet, demokrati och rätt till fri information? Kämpa för det!

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter